Web Analytics

Alba-neagra cu scenariile colorate Covid în învăţământul argeşean

de | 19.03.2021 10:34 | Actualitate, Culise

Se joacă alba-neagra în învățământul argeșean, cu scenariile colorate Covid. Mai ales că, la nivel de Prefectură, de când cu schimbarea conducerii, comunicarea cam lasă de dorit. Teoretic, s-a comunicat doar că propunerile școlilor se centralizează la nivelul ISJ și se avizează de către DSP, fiind analizate în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În acest caz, legea e de tocmeală. Trebuia, deci, ca Inspectoratul să sesizeze CJSU, iar Inspectoratul a tot așteptat să primească „fundamentări” de la școli – acelea care mușamalizează cazurile de infectări, spun surse din sistem. Iar fundamentările se fac prin sondaj de opinie în rândul părinților, care sunt pro sau contra.
Pe modelul „mai sigur ar fi în fața calculatorului”, așa cum cred cei îngrijorați de riscul îmbolnăvirii cu Covid, sau „școala online nu e școală”, așa cum scandează mămicile și tăticii favorabili scenariului 1 cu orice preț. Cumva, au și ei dreptate, întrucât online-ul e apoteoza învățământului de stat. Degeaba. Puștii stau cu camera închisă și, în cel mai bun caz, îl provoacă pe profesor, filmându-l, ca să-i poată găsi vreo greșeală de pus pe youtube. Apoi trec clasa la grămadă, că nu le-a mers microfonul. În orice caz, ISJ Argeș se așteaptă la un lockdown, cu sau fără voia părinților, așa că i-a mobilizat pe profesori să dea bice cu datul notelor la materiile pe care le predau. Cât le mai predau față în față, adică.
Între timp, presa e plină de știri din învățământul ne-online: într-o săptămână, unui elev i s-a spart craniul de către colegi, în clasă, un alt elev a desfigurat o colegă cu pumnii și picioarele, tot în clasă, doi elevi de gimnaziu au făcut sex în toaletă (cerând voie de la oră) și s-au postat pe net. Soluția: de găsit țap ispășitor un profesor din cancelarie, iar pentru golani, niște lecții de prevenție. În același timp, doi învățători, care au învățat carte fiindcă profesorii i-au tras de perciuni, sunt în anchete fiindcă au lezat verbal demnitatea unor țânci. Starea națiunii în vremuri tulburi! Și perspective, tot așa.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Premierul Cîţu: Vaccinarea împotriva coronavirusului NU va fi obligatorie

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii