Web Analytics

Gentea şi executivul Primăriei s-au întâlnit cu oamenii de afaceri din Piteşti

de | 11.03.2021 13:24 | Actualitate, Politica si Administratie

A doua întâlnire a reprezentanților mediului de afaceri local cu executivul Primăriei Municipiului Pitești a avut loc marți, 9 martie 2021, în sala de consiliu a Primăriei Pitești. În deschidere, Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, a vorbit despre principalele direcții ale planului de dezvoltare locală/regională prin fonduri europene și a prezentat o parte dintre proiectele aflate, la acest moment, în desfășurare, în diferite etape: zona de agrement Lunca Argeșului II și III, parcul industrial Pitești, elaborarea noului PUG al municipiului. A menționat, de asemenea, dorința de a iniția propuneri de parteneriat între municipalitate și societăți private interesate de proiectul Lunca Argeșului I. Reprezentanții mediului de afaceri au pus în discuție propuneri legate de unele dintre proiectele importante prezentate (Parcul industrial, zona Lunca Argeșului, sistemul de management integrat al gestionării deșeurilor), cu precădere fiind analizată definirea cerințelor noului PUG.
Propuneri de eficientizare a procesului de elaborare a proiectelor de investiții, precum și de elaborare a unui set de reguli de bune practici în vederea aprobării proiectelor viitoare de către autoritatea locală au fost, de asemenea, discutate de cei prezenți. Viceprimarii municipiului Pitești, alături de arhitectul-șef al orașului, au oferit răspunsuri și sugestii în cadrul discuțiilor purtate pe marginea problemelor ridicate.
A fost remarcată importanța colaborării celor trei actori principali implicați în elaborarea și implementarea proiectelor strategice ale municipiului (urbaniști, investitori, autoritate locală) în vederea găsirii unui numitor comun, printr-o bună comunicare, pentru o dezvoltare durabilă, integrată celei regionale. În acest sens, a fost stabilită o întâlnire, pentru perioada imediat următoare, între investitori și echipa de urbaniști care elaborează proiectul noului PUG.
M.S.

Citește și Primarul Gentea propune majorarea impozitului pe clădiri și terenuri neîngrijite cu 500%

Citește și Primarul Cristian Gentea – avertisment pentru locuitorii blocului G1 care aruncă gunoaie pe domeniul public: „VOR FI EVACUAȚI!”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii