# Deși Valentin Grigorescu, patronul firmei Tehno Fluid Solutions, a susținut cu seninătate că „nu este adevărat. Au fost niște neconcordanțe de cantități, nu s-a refuzat la plată”, city managerul Lucrețiu Tudor l-a contrazis flagrant, demontându-i minciuna: „I-am trimis acea factură înapoi pentru a regla acele neconcordanțe și încă nu am primit o altă factură la plată”
Reabilitarea Pieței Primăriei Pitești trebuie să fie gata pe 20 februarie anul acesta, e promisiunea făcută de primarul Cristian Gentea. Asta după alte două termene anterioare care nu s-au respectat. Joi, 14 ianuarie, primarul a mers la locul investițiilor cu probleme din Pitești, la containerele îngropate și la Bazinul Olimpic, dar și în Piața Primăriei, acolo unde se afla și Valentin Grigorescu, reprezentantul asocierii de firme care se ocupă de reabilitarea pieței. În timpul discuțiilor, reporterul Jurnalului de Argeș l-a întrebat pe omul de afaceri Valentin Grigorescu despre o factură de 20 de miliarde lei vechi, care a fost refuzată la plată de primărie, din cauza unor neconcordanțe. Inițial, Valentin Grigorescu a spus că nu este adevărat și că nu a fost refuzată nicio factură, evitând astfel să dea răspunsul corect și complet. Numai că Lucrețiu Tudor, city managerul / administratorul public al orașului, prezent la discuție, l-a contrazis și a venit cu completările necesare.
# E adevărat ca vi s-a refuzat la plată de către domnul primar o factură de 20 de miliarde lei vechi fiindcă n-avea nimic în spate?
Valentin Grigorescu, Tehno Fluid Solution, lider de asociere: Nu este adevărat. Au fost niște neconcordanțe de cantități, nu s-a refuzat la plată. N-are nicio legătură, nu știu de unde e informația asta. S-au refăcut, s-au dat corect.
# S-au plătit banii până la urmă, acei 20 de miliarde?
Valentin Grigorescu: Din ce știu eu, la momentul acesta nu, dar este în scadență, este ok, nu sunt probleme din punctul ăsta de vedere.
# Vă întreb fiindcă sunt discuții mari vizavi de piață…
Valentin Grigorescu: Știu că sunt discuții, vedem și noi ce apare în mediul online… Noi ne-am făcut treaba, ne facem treaba până la final, este transparență totală, ce se montează se vede…
# Înseamnă că cineva ne minte. Ori dl. primar, ori dvs…
Valentin Grigorescu: Domnul primar nu cred că minte, în primul rând. Că n-are de ce…
Lucrețiu Tudor: „I-am trimis acea factură înapoi pentru a regla acele neconcordanțe”
Primarul Cristian Gentea: Îl avem și pe dl. city manager aici (Lucrețiu Tudor, n.red.), care a analizat situația de lucrări. Într-adevăr, au fost niște neconcordanțe…
Lucrețiu Tudor: În legătură cu ce ați spus, cu acea factură… Era o factură de 1.900.000 lei noi, bineînțeles că orice factură trebuie însoțită de o situație de lucrări, de un deviz, de niște documente justificative în spate. Am analizat și noi cu atenție ce s-a prezentat, ce s-a pus în operă, am comparat cu ceea ce scria în acel deviz de lucrări. Am luat legătura cu constructorul, i-am trimis acea factură înapoi pentru a regla acele neconcordanțe și, până la acest moment, încă nu am primit o altă factură la plată. Acea sumă încă nu s-a plătit. Mai departe, în funcție de situația de lucrări și de ce se execută, bineînțeles că vom plăti dacă toate documentele respectă legislația în vigoare.
Primarul Gentea: „Voi semna numai în momentul în care voi considera că lucrările sunt de cea mai bună calitate și termenele vor fi respectate”
# Cât de departe veți merge, domnule primar, la capitolul calitate cu Piața Primăriei? Cât de departe veți merge să semnați?
Primarul Cristian Gentea: Voi semna numai în momentul în care voi considera că lucrările sunt de cea mai bună calitate și termenele vor fi respectate, așa cum am și spus (în prima conferință de presă ca primar, Gentea a spus ca i-au promis că pe 22 decembrie vor fi gata…).
# În străinătate vedem alt tip de granit, care dă impresia că rezistă o sută sau două sute de ani… Nu se putea pune la fel…?
Valentin Grigorescu: E o întrebare pe care nu o înțeleg…
# E un soi de granit care seamănă, ca design, mai mult a gresie…
Valentin Grigorescu: Este granit care nu este șlefuit, este fiamat, pentru că altfel toată lumea își va sparge capul după prima ploaie pe el… De aia vă da impresia de rugozitate. În altă ordine de idei, nu eu am ales culorile.
# Ca specialist vă întrebam, că peste tot pe unde mai mergem și noi, pe afară, vedem lângă catedrale granit care îți da impresia că rezistă două, trei sute de ani…
Valentin Grigorescu: Nu vedeți granit, ci piatră naturală… N-o să vedeți prea mult granit montat, pentru că nu prea se montează în general. N-o să vedeți piațete foarte mari cu granit. Sunt alte tipuri de pietre. Piatră de andezit, cum este și la Brașov ș.a.m.d. Aici s-a solicitat granit. Nu eu am solicitat, eu îmi respect proiectul pus la dispoziție. La fel cum respectăm coloritul și modelul. Sunt undeva la 130.000 de bucăți de granit de montat. Le-am respectat bucată cu bucată.
Primarul Cristian Gentea: Coloritul și toate celelalte, ok, nu aveți niciun fel de problemă. Întrebarea dumnealui (a ziaristului, n. red.) probabil se referea la faptul că, având experiență în construcții, poate poți să ne spui dacă în perioada următoare vom avea probleme din nou, cum am mai avut. Grosimea e de 6 cm, am văzut…
Citește și Piața Primăriei Pitești, reabilitată cu granit din India și China, va fi gata pe 20 februarie
Citește și Piața Primăriei Pitești: toalete subterane și bănci din beton armat. Stadiul lucrărilor
Valentin Grigorescu: „Granitul este importat o culoare din India, două din China”
Valentin Grigorescu: Da, grosimea este de 6-7 cm, este piatră naturală, tăiată în carieră la comandă, că nu există așa ceva în stocuri, nu se face așa ceva. Este montat conform instrucțiunilor de montaj pe care le-am primit și de la producători și pe normativul tehnic în vigoare. Din punct de vedere al rezistenței, nu văd să existe vreodată vreo problemă. Problemele care au fost înainte au fost din cauza faptului că erau bucăți de granit cu grosimea de până în 2 cm, care au fost montate pe bucăți de 60. La prima mașină grea care a intrat aici, vă dați seama că s-a lăsat toată greutatea, a spart-o în două. Acestea au 6 cm. Stratul suport este beton rutier, adică se poate intra cu camionul la orice oră pe el. Nu există modalitate și momente să mai fie probleme pe tema asta.
Valentin Grigorescu: „În pieţele mari se montează piatră de andezit. (…) Braşov şi Sibiu sunt oraşe istorice… au altă faţă… nu sunt Piteşti”
# De unde ați luat granitul?
Valentin Grigorescu: Granitul este importat o culoare din India, două din China, pentru că e piatră naturală și coloritul care există nu s-a găsit. În India s-a găsit roșu și două culori sunt din China.
# Ați spus că de obicei nu se montează granit în piețele mari, de ce?
Valentin Grigorescu: Acesta e mersul în piețele mari, se montează piatră de andezit. Nu există incovenient. În general se merge pe piatră de andezit, dar în orașele mari, cum vedeți în Brașov și Sibiu, care sunt orașe istorice… au altă față… nu sunt Pitești. În Pitești…. Prețul la o piatră de genul acela e cam de trei ori peste asta, este mult, mult, mult mai scumpă.
” … despre o factură de 20 de miliarde lei vechi ” . // Din ce vreme, din ce an … ? // . Vai, de cap de omu’ prostu’ !
Se putea alege totusi un model in centrul pietei,ceva care sa defineasca orasul …posibil un aranjament cu lalele pt. ca tot este renumit pt. simfonia lalelelor.Sau cu stema orasului sau cu o figura istorica care defineste orasul sau altceva.
S-a ales varianta sobra ,comuna care nu scoate nimic in evidenta.Dealtfel orasul era renumit si cunoscut pt. autoturismul Dacia chiar daca se realiza la Mioveni.
Acest oras a fost prosper cand exista industrie(cateva intreprinderi „socialiste”) mari care au fost lichidate considerate nerentabile.De atunci Pitestiul nu a mai insemnat nimic decat farmacii,pacanele,pariuri,covrigarii,sedii de telefonie si cam atat.Fara industrie…fara turisti(n-au ce vedea)…fara spectacole de anvergura care sa devina traditii…fara… nimic.
Daca nu se da un nou suflu acestui oras vom ajunge ca Valea Jiului.
Pai, o sa expun ce cred eu:
– este o afacere gen „băieți deștepți”
– eu știu că fiecare lucrare se urmărește și avizeaza pe etape. Bizar că la sfârșitul lucrări au constatat că nici este granit
– o simpla schimbare de pavele a durat foarte mult. Normal sa poate fi justificată suma lucrării. Daca lucrarea era executat în două luni cum justificau valoarea lucrării.
– oare când cum învață să alegem ceea ce trebuie in fruntea aparatului administrativ! Cred că niciodată
Ce de transparenta!Nici măcar reporterul nu întreabă despre ce neconcordante e vb.Asta da aranjament !
Cu aceasta mafie PSD parca trăim de 30 de ani într-un vis urat.O simulare gen Matrix in care noi doar existam cu impresia că trăim o viață adevărata(democrație,egalitate,dreptate,concurenta,etc) in timp ce conducerea de gen feudal ne sclavageste,ne exploatează ca sa se răsfețe ei in lumea buna.Aici ,in Romania de ce nu putem avea așa ceva,sa ne bucuram toți și nu sa ne tot blestemăm unii pe altii ?Că și blestemele astea va ajung,oricât de protejați și bogați sunteți…
Nu pot sa intru aici în detalii dar eu știu ce ar trebui făcut…Ce este hilar e că mafia PSD de la nivel local da vina pe legile făcute de ai lor mai mari din Parlament(aproape 100% PSD majoritari în Parlament în ăștia 30 de ani).Sa va dau doar un mic exemplu despre „inteligenta” psdeilor in realizarea legilor ?Asta ca sa nu iau în calcul reaua voință,portițele lăsate special pt ca ei să poată ocoli când vor vrea să facă pe bunul plac orice….Ceva ce am aflat ieri legat de asigurări ,unde suntem efectiv în ilegalitate.Nu poți practic sa circuli in România cu Nr roșii.De ce ?Pt că suntem într-o situație gen „oul sau găina”.Nu poți emite Nr roșii fara asigurare și nu poți emite asigurare fara Nr de înmatriculare.Oricum ai da-o cine face primul acțiunea este in afara legii !Și cate mai sunt ….Așa că ,votați fraierilor PSD peste tot in continuare ca sa ne prefacem că avem o viață…Facem pariu că și dacă iese bine piata asta,viitorul primar ,eventual tot PSDist(la cat de multi prosti și mafioți sunt in Pitești) tot or s-o mai faca odată decât să se ocupe sa mai asfalteze ceva străzi,sa monteze camere de filmat sa prindem hoții de lemne din Trivale sau pe cei care descarca gunoaie peste tot,etc,etc)
Acu cică au cumpărat autobuze noi,electrice.Tot din alea late ca sa nu intre peste tot,să încurce traficul și care nu intra nici măcar în stațiile de autobuz.Iarasi e vina noastră a cetățenilor că nu avem transport in comun la dispoziție peste tot în oraș.Ca avem străzi înguste,de parcă noi le facem,noi dam autorizațiile,etc.Votati mafia PSD în continuare !