# Ce ne poți spune despre efectele pandemiei asupra marketing-ului în baschet?
– Aș începe prin a spune că sportul de performanță nu ar exista fără marketing. Este ca și cum ai avea buget pentru a-ți cumpăra o casă nouă, mare, dar nu ai investi în ea. În sport, marketing-ul îți oferă o imagine mai bună. Este important ca o echipă sportivă, în speță una de baschet, din România să devină un model al comunității și la nivel național. În ceea ce privește pandemia, aceasta a forțat schimbarea gândirii multora dintre noi. Dacă până acum existau cluburi care nu acordau importanță acestui aspect, din motive ce țin de factorul uman sau timp, acum totul este clar: fără marketing, pierzi. Nu neapărat în ceea ce privește performanța sportivă, ci în rândul fanilor, al posibililor parteneri și sponsori.
# Cum este baschetul fără spectatori?
– Dacă m-ai fi întrebat anul trecut, aș fi zâmbit, fără a ști să formulez un răspuns. De ce? Pentru că baschetul, asemenea tuturor sporturilor, trăiește prin suporteri. Ei sunt cei care oferă energia de care un sportiv are nevoie pentru a performa, pe lângă calitatea sa individuală. Baschetul fără spectatori este mai sărac.
# Ce ne poți spune despre cele trei echipe piteștene din primul eșalon al României?
– Urmăresc sportul argeșean de când eram la școala gimnazială. Era o bucurie să fiu prezent pe stadion la meciurile pe care FC Argeș le juca în Divizia A. Mereu mi-am dorit ca Piteștiul meu să aibă cât mai multe echipe în primul eșalon. Dacă în anii precedenți aveam doar baschetul și voleiul, acest sezon competițional ne oferă bucuria de a urmări la treabă trei echipe sportive în prima divizie. Avem baschet, echipa feminină de volei luptă eroic pentru a rămâne în continuare sus, iar FC Argeș a revenit acolo unde îi este locul. Concluzia este una: Piteștiul se bucură de sport. Din păcate, momentan, doar din fața ecranelor.
# Vorbește-ne despre cariera ta de MC&PR.
– Primul meci la care am avut onoarea să ridic sala în picioare a fost chiar unul cu CSU Asesoft Ploieşti, una dintre cele mai titrate echipe ale României. Faptul că am comentat un asemenea meci, de o importanţă mare, cred eu, mi-a dat curajul pentru următoarele evenimente. Emoţii înainte de meci, sincer, nu am avut. Asta deoarece nu ştiam ce o să mă aştepte. Însă odată ce am aflat că eu va trebui să fiu crainicul jocului, emoţiile au început să apară. Trebuie să aduc în discuție faptul că microfonul mi l-a oferit Sorin Căprărescu, managerul echipei BCM U Piteşti, cel căruia ţin să îi mulţumesc pe această cale pentru şansa oferită şi încrederea pe care a avut-o în mine. Cam așa a început totul.
# Ai vreun model pe care îl urmezi?
– În viață, modelul meu este mama. Vorbind despre carieră, toți cei care îmi sunt alături zi de zi, la sală, sunt cei care ajută la dezvoltarea mea. Am lucrat alături de antrenori precum Hristu Șapera și Florin Nini, care m-au ajutat enorm. Dacă trebuie să nominalizez pe cineva anume, aș spune că îl urmăresc cu atenție pe Ionuț Georgescu, managerul lui CSO Voluntari, care face o treabă excelentă, iar de la Adrian Micinic, omul cu care care colaborez la un site de specialitate, învăț în fiecare zi câte ceva nou. Visul meu este să devin model pentru alți tineri.
Citește și Goran Gajovic, căpitanul lui BCM U FC Argeş Piteşti: „Am avut febră două zile şi apoi mi-am pierdut gustul şi mirosul”
Citește și Scouterul Ștefan Odea a venit în familia BCM U FC Argeș Pitești
Citește și Dragoş Şerban, director executiv BCM U FC Argeş Piteşti: „Obiectivul noului sezon este ocuparea locurilor 1-4 şi să jucăm Final Four”
„Avem cinci jucători străini în lot. Este vorba despre doi sârbi, doi americani și un muntenegrean”
# Cum vezi sezonul 2020-2021 în baschetul românesc? Ce așteptări ai pentru echipa ta?
– Acest sezon va fi atipic. Nu sunt multe de spus, deoarece știm în ce situație ne aflăm. Sunt două echipe superioare celorlalte, iar aici mă refer la CSM Oradea și U BT Cluj-Napoca. Apoi, sunt șapte formații ce se luptă pentru a-și securiza biletele calificării în semifinale. Revenind la ceea ce am spus mai sus, totul va fi atipic. Cred că nu putem vorbi despre performanță sportivă. O echipă de baschet are maximum 15 sportivi. Cât timp coronavirusul îți pune probleme, este dificil. Mai mult, sistemul competițional este diferit, alegându-se varianta cu turnee. Ca echipă, trebuie să îți protejezi sănătatea pentru a avea lot competitiv la fiecare meci. Pot spune că BCM U FC Argeș Pitești a început cu dreptul această ediție competițională. Am disputat un turneu contând pentru Cupa României, la București, în urma căruia am obținut calificarea în Final 8. Suntem nerăbdători pentru debutul Ligii Naționale, când vom începe cu un turneu la Sibiu.
# Ne poți da detalii despre debutul în campionat?
– În luna decembrie vom disputa primele 3 turnee de campionat. Despre cel de la Sibiu vă pot spune că vom juca împotriva celor de la CSM Focșani, CSM Miercurea Ciuc și BC CSU Sibiu.
# Ce ne poți spune despre jucătorii străini din cadrul echipei noastre?
– Avem cinci jucători străini în lot. Este vorba despre doi sârbi, doi americani și un muntenegrean. Sunt baschetbaliști cu experiență în România și în campionate puternice ale Europei.
# Cum au trecut baschetbaliștii peste infectările cu COVID-19?
– Avem 76% din jucători care au contactat acest tip de coronavirus. Din fericire, niciunul nu a avut complicații. Unul dintre ei a necesitat spitalizare, dar formele bolii nu au fost grave. Pentru un sportiv, este foarte grea revenirea la o formă fizică normală după 14 zile de izolare.
# Care este mesajul tău pentru suporterii piteșteni?
– Sincer, îmi este dor de ei. Le doresc tuturor multă sănătate, un final de an cât mai fericit și sărbători liniștite. Deși este o perioadă grea, știu că piteștenii rămân pozitivi de fiecare dată.
0 Comentarii