Web Analytics

Ionel Dulamă, primarul comunei Rucăr: „Faţă de pandemie, lumea este într-adevăr îngrijorată, iar faţă de oamenii politici lucrurile merg normal”

de | 3.12.2020 13:21 | Actualitate, Politica si Administratie

# Cum percep cetățenii campania electorală la Rucăr?
– Toate partidele au făcut campanie electorală la Rucăr. Lumea este un pic mai reținută, mai îngrijorată din cauza Covid-19, dar lucrurile merg înainte.
# Care este starea de spirit a cetățenilor față de oamenii politici, față de această pandemie?
– Față de pandemie, lumea este într-adevăr îngrijorată, iar față de oamenii politici lucrurile merg normal, nu au fost rețineri, reticență din partea lor, din partea electoratului. Am fost bine primiți de către populație și în campania electorală pe care am făcut-o weekend-ul trecut în piață, în târgul săptămânal. Nu au existat niciun fel de reproșuri din acest punct de vedere.
# Care au fost măsurile de siguranță generate de Covid-19 luate în această campanie electorală?
– Efectiv, de fiecare dată când am mers la cetățeni, am impus ca toată lumea să aibă măștile respective, deși nu am discutat decât în prezența persoanelor care au mască și niciodată nu am impus să discutăm cu cineva care nu a vrut să discute cu noi.

Citește și Primarul Ionel Dulamă a pus Rucărul pe harta proiectelor cu finanţare europeană

Citește și Primarul Ionel Dulamă: „Vreau ca Rucărul să arate ca o adevărată localitate montană”

„Au mai fost persoane care nu au avut mască de protecție, dar s-au conformat imediat ce li s-a atras atenția”

# În privința aglomerării de oameni la Rucăr – și mă refer la târguri sau piețe – ce ne puteți spune?
– Avem un târg, distanța este destul de mare, nu este spațiu închis, este spațiu deschis, nu au venit cetățenii la acest târg cu haine și încălțăminte cum veneau altădată, au fost numai produse agroalimentare. A fost cam un sfert din ce se organiza altădată și distanța a fost destul de mare între tarabe.
# În ultima perioadă au fost aplicate amenzi la Rucăr pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală?
– Două avertismente și o amendă au dat jandarmii unor cetățeni care nu s-au conformat să poarte măștile în magazinele unde au fost surprinși. A fost un caz mai altfel în care cetățeanul respectiv a fost mai recalcitrant și jandarmii mi-au spus că voiau să dea tot avertisment, pentru că lumea trebuie să înțeleagă situația, dar pentru că a avut o atitudine așa, mai energică și neconformă, a primit și amendă, de fapt a primit două amenzi într-o singură zi.
# În concluzie, oamenii de la Rucăr respectă în general normele în vigoare și nu sunt probleme deosebite…
– Duminica trecută am fost în târgul săptămânal și m-am convins și eu exact cum merg lucrurile. Merg normal, nu se pune niciun fel de problemă, oamenii au înțeles că este pentru binele lor. Au mai fost persoane care nu au avut mască de protecție, dar s-au conformat imediat ce li s-a atras atenția.

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii