Web Analytics

Profesioniştii PNL Argeş pentru Senat / DAN BICA, DEPUTATUL CU CEA MAI INTENSĂ ACTIVITATE PARLAMENTARĂ!

de | 19.11.2020 13:15 | Actualitate, Politica si Administratie

În momentul înregistrării candidaturii pentru un nou mandat de parlamentar, Dan Bica prezintă o trecere în revistă a activității depuse de la alegerea sa ca deputat în cadrul Circumscripției electorale nr. 3 Argeș. ”Consider că transparența reprezintă un principiu care trebuie să fie asumat de către toți cei care dețin funcții de demnitate publică”, spune Bica.
A fost ales pe lista Partidului Național Liberal și activează în cadrul Grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaților.
Este membru în trei comisii permanente: Comisia pentru industrii și servicii (în care deține funcția de vicepreședinte), Comisia pentru afaceri europene și Comisia de validare.
Face parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Suediei, din Grupul parlamentar de prietenie cu Irlanda (în care deține funcția de secretar) și din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Kârghâză (în care deține funcția de vicepreședinte).
Activitatea sa parlamentară pentru această perioadă, exprimată în cifre, este următoarea:
– 63 declarații politice;
– 63 comunicate de presă;
– 127 propuneri legislative, din care 31 au fost promulgate legi;
– 248 întrebări și interpelări adresate membrilor Guvernului și șefilor unor agenții și autorități naționale;
– 25 moțiuni, dintre care 6 moțiuni de cenzură (una adoptată) și 19 moțiuni simple.

Citește și Sistemul naţional antigrindină, în vizorul deputatului Dănuţ Bica

Citește și Deputatul Dănuţ Bica: „2020 va fi anul Autostrăzii Piteşti-Sibiu”

A votat pentru adoptarea moțiunii de cenzură din data de 10 octombrie 2019, care a condus la demiterea Guvernului Dăncilă, și pentru învestirea Guvernelor Orban în 4 noiembrie 2019 și 14 martie 2020. Propunerile legislative pe care le-a inițiat împreună cu alți parlamentari au acoperit o gamă tematică extrem de largă, urmărind, printre altele, eliminarea birocrației excesive, modernizarea României prin investiții în infrastructura de transport, educație și cercetare, stimularea producției agricole, eficientizarea sistemului de sănătate, încurajarea muncii angajaților și respectarea dreptului pensionarilor la o pensie decentă, descentralizarea administrativă prin alocări financiare corecte la nivel local, introducerea votului electronic pentru cetățenii cu domiciliul în afara țării, extinderea votului prin corespondență, acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura comunistă, precum și celor deportate în străinătate sau constituite în prizonieri, diminuarea accizei la carburanți, eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial, înființarea Muzeului Național ,,Brătianu”, revizuirea Constituției prin punerea în aplicare a rezultatului Referendumului din 26 mai 2019 etc.
Alături de colegii parlamentari PNL din județele învecinate, a formulat amendamente pentru asigurarea finanțării necesare urgentării construirii Autostrăzii Pitești-Sibiu.
Ca deputat PNL de Argeş, a susținut, tot cu ocazia dezbaterii Legilor bugetului de stat promovate de Guvernele PSD-ALDE, amendamente pentru asigurarea finanțării reabilitării, consolidării, extinderii şi modernizării Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş, pentru achiziţionarea de către Ministerul Culturii a Vilei Florica din oraşul Ştefăneşti (Conacul Brătienilor), dar şi trei amendamente cu privire la alocarea fondurilor necesare realizării unor lucrări pe care le consideră absolut necesare pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport şi relansarea industriei turismului în zona de nord a județului: amenajarea DN 7C-Transfăgărăşan pentru asigurarea circulației rutiere pe tot timpul anului, reabilitarea şi modernizarea DN 73C Câmpulung-Curtea de Argeș-Râmnicu Vâlcea şi reabilitarea şi restaurarea Gării Regale din Curtea de Argeș.
De asemenea, la solicitarea comunităţilor locale din unele localități argeșene, a cerut să se asigure fonduri pentru realizarea sau extinderea reţelelor de canalizare şi a stațiilor de epurare, pentru modernizarea unor drumuri comunale şi pentru construirea unei săli de sport în unitățile administrativ teritoriale respective.
Prezența sa în teritoriu s-a concretizat prin activitățile desfășurate în cadrul birourilor parlamentare deschise în municipiile Pitești, Câmpulung și Curtea de Argeș, audiențele acordate, participarea la diferite evenimente organizate în localitățile județului, întâlnirile cu reprezentanții unor organizații profesionale, vizitele la primării din județ, conferințele de presă susținute la sediile celor trei birouri parlamentare și participarea la emisiunile posturilor de televiziune locale.

Realizat de Asociaţia Jurnalul de Argeş la comanda PNL Argeş, CMF: 11200025

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii