Primarul Georgescu nu crede că transportul poate fi considerat o potențială sursă de infectare cu coronavirus la Automobile Dacia.
„Autobuzele au fost dublate cu o lună înainte de intrarea în remont. Iar mulți salariați vin cu mașinile lor, de frică să nu se infecteze, pentru că a crescut foarte mult numărul autoturismelor din parcări. Părerea mea este că nu e de vină nici transportul, nici uzina, ci mediul în care angajatul stă seara, când este liber, sau sâmbăta și duminica”, mai spune edilul.
Referindu-se la măsurile preventive luate de conducerea uzinei, Ion Georgescu scoate în evidență și reversul medaliei, acela al scăderii producției. „În primul rând, au distanțat punctele de lucru, nu mai intră o mașină la 60 de secunde, intră la un minut și ceva. Apoi au investit din punct de vedere al măsurilor de siguranță, dezinfectantul, patru măști pe zi… Au niște costuri, probabil mult mai mari, dar sigur a scăzut producția în această conjunctură a distanțării sociale. Pe bandă nu mai iese mașină după mașină. Au redus, dacă nu mă înșel, cu 30-40% producția. Deci, ei au crescut costurile și au redus producția. Pe probleme de producție știu că nu sunt la zi, mai au niște restanțe. Mă preocupă ce se întâmplă pe platforma Dacia. Dacă nu direct, ca oraș, indirect, iar pentru economia românească este un motiv de îngrijorare. Gândiți-vă! Au închis granița ungurii, iar majoritatea mașinilor ies pe transportoare către Austria și Germania. Cei de la Dacia au și ei probleme. Indiferent că au investit, au scăzut producția, totuși marfa trebuie livrată, nu?”, trage un semnal de alarmă primarul Ion Georgescu.
Vă prezentăm harta neputinţei noastre, ca judeţ! Argeşul are cel mai înalt vârf din ţară, dar nu şi domeniu schiabil
Gheorghe Badea (foto): „Sunt 22 de județe limitrofe Carpaților și fiecare are domeniu schiabil....
0 Comentarii