Web Analytics

8 mituri despre îngrijirea părului

de | 20.10.2021 19:06 | Actualitate

Pentru a vă menține părul sănătos și frumos, trebuie să îl îngrijiți în mod corespunzător. Cu toate acestea, există multe mituri care trec de la generație la generație și fac ca majoritatea femeilor să creadă în ele.

Pentru a vă menține părul sănătos și frumos, trebuie să îl îngrijiți în mod corespunzător. Cu toate acestea, există multe mituri care trec de la generație la generație și fac ca majoritatea femeilor să creadă în ele.

Am adunat cele mai populare mituri despre îngrijirea părului și ne grăbim să le împărtășim cititorilor noștri.

Mitul # 1. Cu cât vă tundeți mai des, cu atât mai rapid vor crește firele de păr.
Acesta este un mit și nu există dovezi științifice în spatele acestei teorii. Tăierea vârfurilor nu are nimic de-a face cu foliculul de păr din interiorul pielii. Totul depinde de ciclul și faza de creștere a buclelor, este programat genetic. Cu toate acestea, vârfurile despicate și ruperea fac ca părul să pară mai subțire și mai scurt. Tunsorile regulate vor ajuta la menținerea capetelor sănătoase, făcând buclele să pară mai lungi.

Mitul # 2 . Părul „se obișnuiește” cu șamponul.
Țesutul mort, care face parte din structura părului, este incapabil să se obișnuiască cu ceva. Cu alte cuvinte, dacă vă spălați părul cu același șampon pentru o lungă perioadă de timp, părul nu se va murdări mai rapid – acest lucru poate fi influențat de mulți alți factori, dar nu de „obișnuința” părului către un anumit brand.

Mitul # 3. Scalpul uscat este principala cauză a mătreții.
Aici este exact opusul. Mătreața apare la persoanele cu scalp gras, așa că atunci când apare această problemă, trebuie să încetați să utilizați ulei pentru păr, ceea ce, contrar așteptărilor, nu face decât să agraveze situația.

Mitul # 4. Capetele despicate pot fi restaurate.
Nu puteți repara capetele despicate, dar puteți împiedica apariția acestora suplimentând rutina de ingrijire cu uleiuri și balsamuri care conțin proteine vegetale și ceramide https://makeup.ro/categorys/304081/

Mitul # 5. Clătirea cu apă rece vă va face podoaba capilară mai strălucitoare.
Indiferent de temperatura apei cu care vă clătiți părul, acesta nu îl poate face mai strălucitor. Doar balsamurile pot face față acestei sarcini. Dar utilizarea apei cu gheață poate fi chiar distructivă – îngustează capilarele din scalp, iar foliculii piloși nu mai primesc nutriția necesară. Părul începe să slăbească și să cadă.

Mitul # 6. Uleiurile îți fac părul gras.
Acest lucru este valabil doar dacă aplicați uleiul pe scalp, dar uleiurile pot adăuga strălucire și hidratare atunci când sunt aplicate pe capete.

Mitul # 7. Vopsirea părului dăunează sănătatea firelor.
Vopselele profesionale moderne și agenții de nuanță conțin multe componente îngrijitoare – uleiuri și vitamine, care fac părul mai fin și mult mai ușor de manevrat. Desigur, dacă utilizați în mod regulat vopsea ieftină, părul dvs. va începe să se deterioreze.

Mitul # 8. Este mai bine să vă lăsați părul să se usuce în mod natural, decât să folosiți un uscător de păr.

Deși expunerea excesivă la căldură vă poate deteriora părul, puteți seta oricând temperatura aerului. Este de preferat să uscați părul lung cu un feon, deoarece moleculele de apă, pătrunzând în structura șuvițelor, spală literalmente cheratina din ele, făcându-le fragile și uscate.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii