8 convoaie militare NATO trec astăzi prin Argeș

de | 12.05.2021 10:03 | Actualitate

Opt convoaie militare, constituite din aproximativ 190 de militari şi 120 de echipamente militare, au intrat ieri în ţară prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, pentru a participa la exercițiu multinațional NOBLE JUMP 2021.

Exercițiul este planificat și condus de Comandamentul Forțelor Întrunite (JFC) de la Napoli și se desfășoară, în perioada 19 mai – 2 iunie 2021, pe teritoriile Bulgariei și României.

CITESTE SI Vânătorii de Munte au distribuit cadouri de Paște veteranilor de război din Curtea de Argeș, Tigveni, Mălureni, Albești și Mușătești

Acest exercițiu este parte integrantă a Exercițiului Steadfast Defender 2021 și este conectat la Exercițiul Dacia 21, condus de Comandamentul Forțelor Întrunite.

Militarii şi echipamentele au staţionat în Bucureşti până astăzi, după care vor continua drumul către Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu, judeţul Braşov.

Astfel, astăzi, până la ora 20.00, posibil ca traficul în Argeș să fie îngreunat, mai ales pe porțiunea Bucureşti – Piteşti (A1) – Râmnicu Vâlcea (E81) – Valea Oltului – Cincu.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii