Web Analytics
scris joi, 26.10.2023

8.426 de angajaţi din învăţământul argeşean beneficiază de prime de carieră

În ședința sa de vineri, 20 octombrie, Guvernul a adoptat, prin ordonanță de urgență, anumite măsuri referitoare la acordarea unei prime de carieră didactică pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, precum şi unei prime de carieră profesională pentru personalul nedidactic din învățământul de stat, suportate din fonduri externe nerambursabile. Actul normativ aduce clarificări privind modalitatea de acordare a primei de carieră profesională pentru personalul didactic şi administrativ, astfel încât plățile să se facă până la sfârșitul săptămânii.

8.426 de angajaţi din învăţământul argeşean beneficiază de prime de carieră

În Argeș, conform datelor furnizate de inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, sunt 8.426 beneficiari ai primelor de carieră, dintre care 6.149 fac parte din personalul didactic, 710 – din personalul didactic auxilar, iar 1.567 – din personalul nedidactic.
La nivel naţional, peste 326.000 de angajați din învățământ beneficiază de primă anuală netă în valoare de 1.500 de lei în cazul cadrelor didactice și de 500 de lei în cazul personalului administrativ. Prima pentru cariera profesională se acordă începând din acest an școlar pentru o perioadă de 4 ani.

Citește și 50 de familii din Topoloveni au primit o nouă locuință

Citește și Corina Creţu: „România este ţara cu cel mai mare nivel de sărăcie din UE”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită