Web Analytics
scris sâmbătă, 07.10.2023

7.10.3761 î.Hr.:  Este data  la care Calendarul Evreiesc socotește  crearea de către Dumnezeu a primului om, Adam

În data de 7.10.3761 î.Hr.: este data istorică  la care Calendarul Evreiesc socotește  crearea de către Dumnezeu a primului om, Adam. Calendarul evreiesc este calendarul oficial al statului Israel.

Este calculat in functie de fazele lunii. Zilele saptamanii sunt desemnate de numere, doar cea de a saptea zi – sabatul – poarta diferite nume.

Prima zi a saptamanii incepe la rasaritul zilei de sambata si se termina la apusul zilei de duminica. Sabatul incepe la apusul zilei de vineri si se incheie la apusul zilei de sambata.

Timpul este socotit dupa meridianul pe care este asezat Ierusalimul. Anul are 12 luni a cate 29/30 de zile. Doar doua luni din an au alta marime in zile.

Pentru a se echilibra diferenta de timp ce reiese la o anumita trecerea a anilor, la fiecare al 3-lea, 6-lea, 8-lea, 11-lea, 14-lea, 17-lea, 19-lea an al fiecarui ciclu de 19 ani – se adauga o luna in plus.

Citește și:

7.10.3761 î.Hr.:  Este data  la care Calendarul Evreiesc socotește  crearea de către Dumnezeu a primului om, Adam

Termenul de „Adam” se poate referi atât la prima persoană, precum și la crearea omenirii. De asemenea, termenul simbolizează păcatul originar și abuzul absurd al libertății. Alungarea din rai este semnul pedepsei pentru cei care ar îndrăzni să se identifice cu divinitatea.

Adam poate fi identificat și ca prototip al lui Isus, numit

Adam poate fi identificat și ca prototip al lui Isus, numit

Adam poate fi identificat și ca prototip al lui Isus, numit Adam cel Nou  în Prima epistolă a lui Pavel către corinteni. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

De la Crin, la cer senin…

La PSD Argeș, se schimbă obiceiurile de consum în materie de insucces. Înfrângerea a devenit pretext motivațional. Nu e rușine, ci, dimpotrivă,...

Din ediția tipărită