Web Analytics

533 de rachete antigrindină lansate în România, în 2017

de | 10.07.2017 16:34 | Actualitate

racheta antigrindina

Din cauza instabilităţii atmosferice, în ţara noastră au fost lansate în acest an 533 de rachete antigrindină. Rachetele antigrindină au fost lansate, în perioada 15 aprilie – 6 iulie a.c., cele mai multe dintre ele de către Unitatea de combatere a căderilor de grindină Vrancea, transmite Ministerului Agriculturii, printr-un comunicat de presă.

„Precizăm că, în perioada 15 aprilie – 6 iulie 2017, au fost lansate 533 de rachete antigrindină. Dintre acestea, 192 au fost lansate de Unitatea de combatere a căderilor de grindină Prahova, 198 de rachete de UCCG Vrancea și un număr de 143 de rachete antigrindină au fost lansate de UCCG Iaşi”, se arată în comunicatul MADR.
În judeţele Buzău şi Prahova au fost lansate 18 rachete antigrindină, pe 6 iulie, acţiunile rachetelor având efectul scontat. „Ca urmare a instabilităţii atmosferice înregistrate în zonele arondate Unităţilor de Combatere a Căderilor de Grindină (UCCG) din Prahova şi a punctelor de lansare din cadrul Sistemului naţional antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP), au fost lansate rafale de rachete, astfel: UCCG Prahova a intervenit cu succes, în data de 6 iulie 2017, cu 18 rachete antigrindină (RAG), lansate din punctele Câmpina, Vărbilău, Viperești, Tătaru, Tohani, Câmpina, Băicoi și Boldești (județele Buzău și Prahova). Acțiunile de combatere a căderilor de grindină au avut efectul scontat”, precizează Ministerul Agriculturii.
De asemenea, ministrul Agriculturii, Petre Daea, împreună cu ministrul Economiei, Mihai Fifor, s-au întâlnit cu conducerea Electromecanica Ploieşti, în vederea stabilirii graficului de producere și livrare a rachetelor pentru perioada următoare, ținând cont de consumul crescut de vectori, în condițiile unui sezon de combatere a căderilor de grindină deosebit de dificile. „Scopul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP) este de a asigura protecția culturilor agricole cu înaltă valoare economică (vii, livezi, sere etc.), precum și a comunităților rurale din zonele de intervenție, față de fenomenele meteorologice periculoase asociate schimbărilor climatice”, se mai spune MADR.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii