Web Analytics

5 sfaturi de siguranță pentru iluminatul cu LED-uri

de | 25.05.2022 14:13 | Actualitate

Instalarea oricărui bec sau utilizarea oricărui șir de lumini poate avea partea sa de pericole. De la electricitate la incendiu, există o mulțime de factori care trebuie luați în considerare înainte de a decide pur și simplu să înlocuiți un bec.

LED-urile sunt grozave pentru că nu emană aceeași cantitate de căldură ca omologii lor, ceea ce le face mai sigure. Cu toate acestea, ele sunt totuși lustre LED care folosesc curent electric pentru a produce lumină. Din acest motiv, ar trebui să urmați aceleași proceduri de siguranță atunci când le folosiți ca și în cazul oricărui alt tip de bec de pe piață.

Mai jos, ne vom scufunda în câteva sfaturi de siguranță pentru iluminatul cu lustre LED, astfel încât să vă simțiți în largul dvs. când va veni momentul să le adăugați sau să le înlocuiți în casa dvs.

Fie că doar schimbați un bec în tavanul bucătăriei sau vă instalați niște lumini de Crăciun pe acoperiș, ar trebui să fiți întotdeauna bine pregătit și conștient de măsurile de siguranță. Cu doar câțiva pași simpli, vă veți bucura în siguranță și cu plăcere de noile dvs. lumini în cel mai scurt timp!


Instalarea luminilor cu LED


Înainte de a instala orice fel de lustre LED, fiți pregătit. Asigurați-vă că aveți dimensiunile și puterea corectă, sau lungimea și culoarea potrivite pentru luminițele de șir. Apoi, faceți următoarele:


Verificați dacă există semne de deteriorare


În primul rând, verificați dacă noul bec sau noile șiruri de lumini nu au semne de deteriorare. Acest lucru include căutarea fisurilor, a cablurilor expuse și a diodelor rupte. Oricare dintre aceste probleme poate face ca noul dvs. bec să nu funcționeze corect.

Acest lucru duce la șiruri de lumini cu acea secțiune supărătoare rămasă neaprinsă sau la acel bec care explodează în secunda în care apăsați întrerupătorul. Căutarea acestor probleme în prealabil vă va ajuta să economisiți timp și bani pe termen lung.

Alegeți o locație


În continuare, verificați locația în care veți amplasa becul sau șirul de lumini. Dacă este în interior, asigurați-vă că aceste lustre LED nu sunt în apropierea copiilor sau a animalelor de companie. Lăsați un pic de spațiu între mobilier și nu-l supraaglomerați niciodată cu materiale care s-ar putea prinde dacă becul se va sparge vreodată. LED-urile sunt fabricate din plastic și nu se încălzesc, dar aceste măsuri de siguranță vă vor oferi o liniște suplimentară.

Dacă amplasați lustre LED în exterior, asigurați-vă că acestea nu se află într-un loc care ar putea provoca daune casei dumneavoastră sau ar fi dificil pentru dumneavoastră să le recuperați. Cel mai bun mod de a face aceste lumini este să le aliniați de-a lungul jgheaburilor și de-a lungul stâlpilor cu cârlige pentru jgheaburi sau cleme pentru lumini de sărbători.

Procedând astfel, recuperarea va fi mai ușoară și va fi de ajutor în caz de vreme rea. Nu vreți ca munca dvs. grea să fie îngropată sub un metru de zăpadă!


Îndepărtați becul vechi


Dacă înlocuiți vreun bec existent, asigurați-vă că scoateți mai întâi becul vechi, DUPĂ ce ați oprit curentul electric. Nu este niciodată sigur să scoateți un bec atunci când întrerupătorul de lumină este pornit, deoarece becul primește încă un curent electric. Rugați pe cineva să vă țină o lanternă dacă nu vedeți bine, dar asigurați-vă întotdeauna că acest lucru este făcut.
Același lucru este valabil și pentru orice șir de lumini care necesită înlocuirea unui bec.

Asigurați-vă că le deconectați mai întâi pe toate și apoi urmați instrucțiunile care vin de obicei în pachetul cu becuri de schimb.

Planificați amplasarea


Când vine vorba de lustre LED, corpuri de iluminat sau șiruri de lumini comerciale, plasarea este esențială. Mai ales atunci când acestea sunt plasate pe acoperișuri sau în zone care nu sunt ușor accesibile. Prin urmare, întocmiți un plan pe hârtie înainte de a încerca să urcați pe o scară și să agățați șirurile de lumini.

Procedând astfel, nu numai că economisiți bani, dar vă împiedică să stați pe scară mai mult decât este necesar. Credeți-ne, ne veți mulțumi mai târziu!


Conectați-vă la o sursă de lumină


Odată ce totul este setat și ați privit totul pentru ultima dată, puteți să vă conectați la o sursă de lumină. Pentru becurile din casă, acest lucru este la fel de simplu ca și cum ați apăsat întrerupătorul sau ați rotit butonul pentru a vă asigura că funcționează.

Pentru șirurile de lumini, asigurați-vă că toate cablurile sunt bine protejate de elementele exterioare și că prizele/prizele sunt departe de apă. Nu vreți să aruncați în aer siguranțe sau să provocați incendii.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *