Web Analytics
scris joi, 28.01.2021

5 beneficii ale psihoterapiei

După cum spunea chiar marele Socrate, ’’viața necercetată, necontrolată, nu merită trăită’’. Vom analiza care sunt cele 5 dintre cele mai frecvente motive pentru care o întâlnire cu un psiholog este benefică.

5 beneficii ale psihoterapiei

1. Pentru ajutor într-o problemă specifică
Indiferent dacă știți că suferiți de o anumită problemă sau pur și simplu simțiți că „ceva s-a întâmplat”, terapia vă poate oferi instrumentele potrivite pentru a vă gestiona mai bine simptomele și a ajunge la rădăcina problemei.
2. Dificultăți de relaționare
Fie că întâmpinați dificultăți într-o relație actuală, sunteți singur și cădeți mereu în aceleași tipare de relații ori simțiți că nu primiți niciodată sprijinul de care aveți nevoie de la oamenii din jur, terapia vă poate ajuta.
3. Pentru un punct de vedere obiectiv
E important să vorbim cu apropiații despre problemele noastre, dar aceștia nu pot fi obiectivi, mai ales că nu au pregătirea necesară pentru a oferi soluții. O întâlnire cu un terapeut vă va oferi cea mai potrivită soluție.
4. Dificultăți de somn sau senzație de oboseală
S-ar putea să nu fie primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la terapie, dar somnul și sănătatea mintală sunt strâns legate. Fie că vă simțiți epuizați sau vă chinuiți să dormiți toată noaptea, problemele legate de somn sunt un motiv bun pentru a trece printr-o întâlnire cu un terapeut.
5. Schimbare de viață importantă
Fie că este vorba de divorț, mutarea într-un loc nou, o schimbare în carieră… A face față singur/singură schimbărilor de viață se poate simți copleșitor. Terapia este un loc minunat pentru a vorbi despre opțiunile dvs. și pentru adaptarea la noua situație cu sprijinul unui profesionist.

Motivele pentru a vedea un psiholog sunt nesfârșite. Terapia nu numai că vă va ajuta să treceți peste ce vi se întâmplă acum, dar mai ales vă ajuta să înțelegeți cum ați ajuns într-o situație neplăcută și cum să evitați să faceți pe viitor aceleași greșeli.
Bogdan Stoian, director Clinica Senex

Citește și 3 motive pentru care pandemia poate conduce la fobie socială

 

 

Distribuie!

0 Comentarii