Web Analytics
scris marți, 22.10.2024

47 de medici, acuzați de moartea a cel puțin 12 nou-născuți în Turcia

Un caz incredibil, asemănător celui de la spitalul „Sf. Pantelimon” din București, a avut loc în Turcia. 47 de medici sunt  acuzați de decesul mai multor nou-născuți, care au fost plasați în secții de terapie intensivă cu scopul obținerii, de către membrii grupării, de câștiguri financiare, a relatat agenția Anadolu, potrivit dpa, citată de Agerpres.

47 de medici, acuzați de moartea a cel puțin 12 nou-născuți în Turcia

rechizitoriului, nou-născuții au fost transferați la spitale selectate din Istanbul, în loc de unități medicale unde ar fi primit îngrijire adecvată. 22 dintre suspecți au fost deja arestați.

Citește și: Percheziții lângă Argeș. Agent de poliție cercetat pentru acte de comerț incompatibile cu funcția

Se crede că gruparea a folosit această metodă pentru a primi fonduri mai mari de la sistemul de securitate socială al Turciei pentru tratamente mai scumpe. Presupusa fraudă a dus la decesul a cel puțin 12 nou-născuți ca rezultat al internării lor mai îndelungate în secții de terapie intensivă neonatală sau al infecțiilor, de exemplu. Membrii grupării, printre care se numărau asistente medicale și doctori, împărțeau apoi profiturile.

Procurorul de caz cere o pedeapsă de peste 589 de ani pentru un suspect acuzat, printre altele, de omor voluntar, de conducerea unei bande și falsificarea de documente oficiale. Pentru alți doi se cer pedepse de până la 582 de ani de închisoare. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...