Web Analytics
scris duminică, 23.06.2024

45 de ani de când FC Argeş devenea campioană! Eveniment la Muzeul Sportului

Marți, 25 iunie, la Muzeul Sportului Argeșean va fi deschisă o expoziție inedită: „45 de ani de la cucerirea titlului de campioană a României de către FC Argeș”.

45 de ani de când FC Argeş devenea campioană! Eveniment la Muzeul Sportului

Citeşte şi: Marco, fiul lui Nicolae Dică, în teste la FC Argeș

Muzeul Sportului Argeșean deține diverse obiecte care au aparținut unor sportivi performeri ai judeţului; este vorba despre cei care au obţinut cel puțin un titlu de campion național sau care au practicat sport la diverse cluburi din Argeș.

În vitrinele muzeului și pe numeroase panouri sunt expuse documente, fotografii, medalii, plachete, cupe, diplome, echipamente sportive, fanioane, afișe de la competiții sportive care au adus faimă.

Vă reamintim că, în urmă cu 45 de ani, mai exact la 24 iunie 1979, titlul de campioană a României la fotbal a fost obţinut în ultima etapă, atunci când FC Argeş a învins-o pe Dinamo chiar la ea acasă, pe stadionul „Ştefan cel Mare”, în minutele de prelungiri, scor 4-3, cu un gol înscris de inegalabilul Gicu Dobrin, după un sprint solitar, urmat de un şut plasat cum nu mai el ştia s-o facă.

La Piteşti – eram copil atunci – îmi amintesc că, la câteva ore după meci, a fost o demonstraţie de bucurie a suporterilor alb-violeţi, care l-au ovaţionat pe Dobrin chiar în curtea blocului său de la Pitești, iar acesta a ieşit pe balcon să-i salute şi să le mulţumească.

Ce timpuri, ce vremuri!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită