Web Analytics

4 tipuri de dulapuri pentru dormitorul dumneavoastră

de | 9.12.2020 14:14 | Actualitate, Economie

Dulapurile de dormitor sunt extraordinare pentru depozitarea articolelor de îmbrăcăminte și a altor accesorii importante. Acestea separă zona de schimbat de restul dormitorului. De asemenea, păstrează spațiul perfect organizat, fără dezordine.

Dulapul este una dintre primele piese de mobilier de achiziționat pentru dormitor, pe lângă pat. Fiecare dintre noi are propriul concept de garderobă ideală. Unii se apleacă către un minim absolut și simplist, în timp ce alții trebuie să aibă dulapuri enorme.

Din fericire, există suficiente opțiuni pentru a îndeplini fiecare dintre cerințele noastre de organizare, depozitare și stil. De asemenea, un dulap bine construit și proiectat poate servi scop dublu, oferindu-i casei acel aspect tradițional sau contemporan.

Iată principalele tipuri de dulapuri pentru dormitor din care puteți alege:

Dulap cu uși glisante

Dulapurile cu uși glisante sunt o abordare modernă a stilurilor de dulap cu ușă cu balamale, mai tradiționale și clasice. Cu tendințe în schimbare și având un stil modern, este o opțiune perfectă cu un aspect contemporan. În funcție de lățimea accesibilă, un dulap glisant poate fi proiectat cu două, trei sau patru uși. Ușile glisante alunecă lin pe o șină metalică.

Pentru o utilizare eficientă a spațiului din dormitor, aceasta este cea mai bună soluție, deoarece ocupă mai puțin spațiu. Acest lucru permite creșterea spațiului liber disponibil în dormitor. Ușile glisante pot fi realizate cu diferite tipuri de mecanisme glisante și cu o gamă largă de materiale, obținând diferite rezultate. Puteți adăuga, de asemenea, un spațiu pentru a vă depozita echipamentele de dimensiuni mari, gențile și alte lucruri care sunt folosite doar ocazional.

Dulap cu balamale

Dulapurile cu ușă articulată sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de dulapuri cu balamale și sunt cele mai comune și tradiționale. Acest tip de dulapuri are un design foarte simplu și se deschide cu o ușă pe balamale. Cu o varietate de culori în diferite texturi și finisaje, puteți găsi cu ușurință o alegere ideală pentru a merge cu decorul camerei.

Odată cu dormitoarele din ce în ce mai mici, acestea au evoluat în dulapuri inteligente compacte și ușoare. Este cel mai obișnuit tip de dulap, în care ușa este legată de corpul garderobei printr-o balama și este adecvat atât pentru spațiile mari, cât și pentru cele cu lățime mică. Acest tip de dulapuri este extrem de simplu de instalat, simplu de mutat și, în plus, mai puțin costisitor în comparație cu cele glisante. Sunt disponibile într-o mare varietate, de la dulap mic cu o ușă, până la dulap mare cu 6 uși. Acestea sunt perfecte dacă vă mutați sau vă rearanjați adesea dormitorul.

Dulapuri de colț

Denumite și „dulapuri în formă de L”, acestea pot fi răspunsul perfect pentru utilizarea maximă a unui colț de dormitor. Folosesc părțile laterale ale camerei, care sunt în mare parte spațiu irosit. Ușile glisante pentru un astfel de dulap montat în formă de L oferă un design plăcut, precum și un potențial de depozitare, făcându-l o opțiune populară pentru dormitoarele mici.

Dressing

Dulapurile walk-in, stil dressing sunt fantezia majorității dintre noi, însă doar câțiva norocoși își pot permite costurile. Sunt întruchiparea luxului, cu spațiu de depozitare masiv pentru toate articolele de îmbrăcăminte și accesoriile diferite. Combinate cu accesorii de organizare, acestea oferă o oportunitate incredibilă de a crea un spațiu profund organizat, pentru toate elementele pe care aveți nevoie să le depozitați.

Pentru persoanele conștiente de stil și de modă, cărora le place să colecționeze un sortiment de articole extravagante și luxoase, un dressing este o alegere perfectă. Un model standard va avea spațiu de agățat și spațiu de depozitare suplimentar pe toate cele trei laturi. Funcționează cel mai bine în cazul în care aveți o cameră neutilizată sau o cantitate bună de spațiu suplimentar, care apoi se izolează cu o altă pereche de uși, făcându-l un dressing perfect. În ciuda faptului că este o decizie optimistă pentru unii (cum ne așteptăm să avem spațiu suplimentar în apartamentele mici de astăzi), aceasta este o opțiune de valoare decentă, cu cheltuieli suplimentare marginale.
M.S.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii