Web Analytics
scris joi, 04.07.2024

4 Iulie 1776: 13 colonii britanice din America de Nord semnează Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii

În ziua de 4 iulie 1776, cinci zeci si sase de delegati ai celor 13 colonii britanice din America de Nord, semnează Declaratia de Independenta a Statelor Unite ale Americii.

4 Iulie 1776: 13 colonii britanice din America de Nord semnează Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii

Documentul a fost ratificat de către al doilea Congres Continental, prima structura de conducere a noului stat creat.

Textul Declaratiei  a fost scris de Thomas Jefferson si a fost votat de toate delegaţiile cu excepţia celei din New York, care a fost de acord sa o semneze cateva zile mai tarziu.

Războiul de Independenţă  începuse în 1775, iar  conflictul s-a încheiat cu semnarea Tratatului de la Versailles, in ziua de 3 septembrie 1783. 

Declarația de independență a Statelor Unite ale Americii este un document prin care cele Cele treisprezece colonii ale Marii Britanii din America de Nord s-au declarat independente de Regatul Unit al Marii Britanii explicând totodată clar motivul pentru care au făcut-o.

Originalul semnat olograf de delegații Congresului se găsește expus permanent în clădirea Arhivelor Naționale (National Archives) din capitala Statelor Unite, Washington, D.C..

Citește și:

Prima frază a Declarației afirmă ca o chestiune de lege naturală abilitatea unui popor de a-și asuma independența politică și recunoaște că motivele unei asemenea independențe trebuie să fie rezonabile și, prin urmare, explicabile, de aceea trebuiau să fie explicate.

Următoarea secțiune, faimosul preambul, include ideile și idealurile care au stat la baza Declarației. Este de asemenea o afirmație a ceea ce este cunoscut ca „dreptul la revoluție” :

« Noi considerăm aceste adevăruri evidente, că toți oamenii sunt egali, că ei sunt înzestrați de Creator cu anumite Drepturi inalienabile, că printre acestea sunt Viața, Libertatea și căutarea Fericirii. Că, pentru a asigura aceste drepturi, Guvernele sunt instituite printre oameni, izvorând puterile lor doar din consimțământul celor guvernați, Și atunci când orice Formă de Guvernare devine distructivă acestor scopuri, este dreptul poporului de a o modifica sau elimina, și să instituie nouă Guvernare, stabilindu-i fundația pe astfel de principii și organizându-i puterile în asemenea formă, încât să le pară lor cel mai probabil să producă Siguranță și Fericire. »

4 iulie este  în Statele Unite ale Americii – Ziua Independenţei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită