Web Analytics
scris duminică, 06.10.2024

357 nou-născuţi în Argeş, în luna iulie

Evoluția fenomenelor demografice înregistrate în luna iulie a a acestui an în județul Argeș s-a caracterizat prin creșterea față de luna precedentă a natalității, cu 24,4% (357 născuți-vii înregistrați față de 287 în iunie 2024), și menținerea constantă a mortalităţii generale.

357 nou-născuţi în Argeş, în luna iulie

Citeşte şi: Prețul curentului electric va crește cu până la 120% din 2025

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Argeş, comparativ cu luna iulie 2023, numărul născuților-vii a crescut cu unul, iar numărul deceselor a crescut cu 39 de cazuri.

Sporul natural rezultat din agregarea fenomenelor de natalitate și mortalitate înregistrate în luna iulie 2024 a fost negativ (-251 persoane), înregistrându-se o diferență de 70 persoane comparativ cu luna iunie 2024. Comparativ cu luna iulie 2023 diferența dintre născuții-vii și decedați s-a diminuat cu 38 de persoane.

În luna iulie a acestui an, în Argeș s-a înregistrat un singur caz de mortalitate infantilă, cu trei cazuri mai puțin față de luna iunie a.c. și cu două cazuri mai puțin comparativ cu luna iulie 2023.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...