Web Analytics
scris vineri, 30.08.2024

Cum poți afla online ce vechime în muncă ai acumulat, pentru recalcularea pensiei

Românii pot să afle foarte simplu ce vechime în muncă au, fără a face drumuri la casele de pensii și fără a pierde timp pentru a obține informațiile dorite. Pentru aceasta este nevoie să-și creeze un cont de utilizator pe platforma Casei Naționale de Pensii Publice.

Cum poți afla online ce vechime în muncă ai acumulat, pentru recalcularea pensiei

Întâi de toate, este necesar să-ți creezi un cont online pe site-ul CNPP, pentru a vedea vechimea acumulată din evidențele autorităților. După ce ai finalizat primul pas, trebuie să tipărești un formular disponibil online, să-l completezi și să te prezinți, având la îndemână actul de identitate (atât în original, cât și copie), la sediul oricărei case de pensii, conform informațiilor disponibile pe site-ul CNPP, potrivit Ziarului „Unirea”.

Citește și: Cazul Pantelimon: Neregulile extrem de grave constatate în urma unor controale trecute cu vederea de șefii spitalului

Cu datele obiținute de la casa de pensii, vă autentificați în contul de utilizator. Ulterior, cu un singur click, apasă butonul „Autentificare” care se regăsește în colțul din dreapta-sus al site-ului www.cnpp.ro.

În continuare, o nouă pagină ți se va deschide și trebuie să introduci e-mail-ul și parola stabilite pentru contul său, iar apoi poți apăsa pe „Autentificare”.

Odată intrat în contul personal, veți găsi în partea stângă a paginii un meniu și alege „Datele mele din sistemul public de pensii”.

Din secțiunea respectivă, selectați un document cu stagiile lunare de cotizare consemnate în evidențele CNPP începând din luna aprilie a anului 2001, fie un document cu stagiile anuale de cotizare. Apoi, intră pe stagii lunare sau anuale și dă click pe „Generează raport actualizat”. După ce ai cerut generarea raportului actualizat, va trebui să aștepți preț de câteva minute până ce acesta va putea fi descărcat din contul tău de pe site-ul CNPP. Atunci când raportul este gata, vei fi notificat prin e-mail.

Citește și: Aplicația care te poate ajuta să afli când se ia gunoiul de pe strada ta

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...