Web Analytics
scris miercuri, 14.05.2025

300 de copii din Argeș vor fi pregătiți de Crucea Roșie

300 de copii din Argeș vor fi pregătiți de Crucea Roșie

Un proiect implementat de Crucea Roșie Argeș îi va ajuta pe elevii și profesorii din mediul rural să cunoască tehnicile de prim-ajutor și să își consolideze pregătirea pentru intervenții în caz de dezastre.

Crucea Roșie Argeș, sprijinită de Instituția Prefectului si Consiliul Județean, implementează proiectul Clubul Salvatorului în șase școli rurale din județ, în perioada iunie – noiembrie 2025. Primele două unități implicate în proiect, în lunile mai și iunie, sunt Școala Gimnazială Mozăceni și Școala „Ștefan cel Mare”, urmând ca activitățile în celelalte patru școli să continue din toamnă, odată cu începerea noului an școlar.

În total, 300 de elevi cu vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani vor fi pregătiți să acorde primul-ajutor și vor ști ce să facă în cazul unor dezastre naturale. De asemenea, cel puțin 24 de profesori vor fi pregătiți în cadrul cursului de prim ajutor. În plus, fiecare școală va fi dotată cu câte o trusă de prim-ajutor echipată și un kit demnonstrativ pentru dezastre. Proiectul este finanțat de Crucea Roșie Română.

Într-un comunicat de presă, Crucea Roșie Argeș transmite obiectivele urmărite de acest proiect:

Pregatirea pentru acordarea primului ajutor în caz de urgență: În cazul unui stop cardio-respirator, șansele de supraviețuire scad cu 10% pentru fiecare minut în care nu se aplică manevrele de resuscitare.

Reducerea anxietății în situații critice: Cursurile de prim ajutor oferă elevilor instrumentele necesare pentru a rămâne calmi și eficienți în fața unei situații de criză. Ei învață cum să facă față stresului și cum să își păstreze concentrarea atunci când contează cel mai mult.

Educație pentru responsabilitate socială: Prin aceste cursuri, elevii sunt încurajați să devină cetățeni activi și responsabili. Ei sunt instruiți să acorde atenție nevoilor celor din jur și să intervină atunci când cineva are nevoie de ajutor.

Formarea unei culturi de prevenție și siguranță: Educația în prim ajutor nu se oprește la salvarea de vieți. Ea promovează o cultură a prevenției, în care elevii sunt conștienți de riscuri și învață cum să le evite, reducând astfel incidența accidentelor.

Pregatirea in caz de dezastru: Cunoasterea principiilor de supravietuire si pregatirea elevilor pentru a actiona in mod organizat in caz de dezastru, intocmirea planurilor de raspuns in caz de dezastru.

Asigurarea sustenabilitatii proiectului: Pregatirea profesorilor prin cursuri de prim ajutor de baza si cursuri de pregatire pentru dezastre, pentru a presta activitati si demonstratii de prim ajutor si pentru alti copii din comunitatea scolara dupa incheierea proiectului”.

Foto arhivă

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Blocaje la Kaufland Câmpulung

Nu a trecut un an de când se căuta director pentru Kaufland Câmpulung și s-au ițit provocări diverse. Mai ales că nu a scăzut nici afluența celor...

Câmpulungul fără cap(ete)

Plecarea Elenei Lasconi la războiul contra sistemului a lăsat Câmpulungul pe mâinile acoliților care luni de zile au trebuit să se lupte pe plan...

Surplus de taxiuri la Câmpulung

De peste două decenii se chinuie administrația din Câmpulung să adapteze numărul autorizațiilor taxi atribuite în vederea efectuării acestui tip de...