Web Analytics

3 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare reținute în Argeș în ultimele 24 de ore

de | 21.04.2020 11:54 | Actualitate

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 20.000 de lei. Cu aceeași ocazie, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 3 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Cu toate că drumurile sunt mai puţin circulate decât în mod obişnuit pentru această perioadă, IPJ Argeș recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus, păstrând o distanţă corespunzătoare faţă ce autovehiculele care circulă în faţă, pentru a putea observa la timp și evita orice obstacol.

Ca măsuri de precauţie pentru ocupanţii de autovehicule, amintim că purtarea centurii de siguranţă este un obicei care ajută, în mod curent, la salvarea de vieţi. De asemenea, nu utilizați telefonul mobil în timp ce conduceţi, fără să aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip ”hands-free”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii