Web Analytics
scris joi, 24.06.2021

255 de români candidează pentru un post de astronaut la Agenția Spațială Europeană

Un număr de 255 de români au răspuns apelului Agenției Spațiale Europeane (ESA), pentru a deveni astronauți. Este vorba despre 199 de bărbați și 56 de femei, potrivit unui anunț oficial.

255 de români candidează pentru un post de astronaut la Agenția Spațială Europeană

ESA a decis să accepte pentru această campanie de recrutare și un număr de candidați cu un anumit grad limitat de dizabilități fizice. Zece dintre românii care și-au exprimat interesul, respectiv opt bărbați și două femei, s-au înscris la această categorie.

Cifrele au fost anunțate miercuri, 23 iunie 2021, în cadrul unei conferințe de presă ESA.

CITESTE SI Puncte de prim-ajutor amplasate în Argeș pentru combaterea caniculei

Față de selecția anterioară, încheiată în 2009, acum s-au înscris de 2,5 ori mai mulți candidați, respectiv de 4 ori mai multe femei, anunță reprezentanții Agenției Spațiale Române.

Agenția Spațială Europeană caută între patru şi şase astronauţi, dar alte 20 de persoane vor fi ”rezerve”.

Rundele de evaluare vor determina numărul exact de înscrieri complete și valide depuse și vor marca începutul unui proces de un an și jumătate pentru selecția viitoarei clase de astronauți și astronauți de rezervă ESA.

„Este extraordinar şi cu siguranţă ceva istoric”, a declarat, bucuros, directorul general al ESA, Josef Aschbacher, care vede în acest succes un adevărat „simbol” al apetitului european pentru explorarea spaţiului, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) şi prin viitoarele misiuni pe Lună.

„Concurenţa se anunţă încă şi mai dură pentru aceste meserii de vis, foarte căutate”, a subliniat acesta.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...