Web Analytics
scris miercuri, 25.09.2024

25 milioane de lei pentru un nou sediu ICCJ. Alina Gorghiu: „Am realizat un lucru esenţial pentru sistemul judiciar”

Înalta Curte de Casație și Justiție va avea un nou sediu. Vestea a fost dată de ministra Justiției, Alina Gorghiu, care și-a asumat îndeplinirea acestui obiectiv în mandatul său. În ședința de Guvern de luni, 23 septembrie, au fost asigurate fondurile necesare, respectiv 25 milioane lei, pentru un sediu care să corespundă desfășurării activității în condiții optime a acestei instituții fundamentale pentru sistemul judiciar.

25 milioane de lei pentru un nou sediu ICCJ. Alina Gorghiu: „Am realizat un lucru esenţial pentru sistemul judiciar”

„În mandatul meu de ministră a justiției, am realizat un lucru esențial pentru sistemul judiciar: alocăm 25 milioane lei pentru ca Înalta Curte de Casație și Justiție să aibă un nou sediu. Mulțumesc pentru colaborarea instituțională bună tuturor celor care au contribuit la acest proiect. Justiția are nevoie de investiții”, a transmis Alina Gorghiu, președinta PNL Argeș.
Investițiile în infrastructura judiciară sunt prioritare pentru Ministerul Justiției. În 2023 au fost alocate aproape 27 milioane lei doar pentru construcția de instanțe judecătorești, alte peste 3,4 milioane lei fiind direcționate pentru dotările instanțelor judecătorești. Numai în a doua jumătate a anului trecut au fost finalizate 11 obiective de investiții la nivelul întregii țări, între acestea remarcându-se cele de la Tribunalul Gorj și de la Judecătoria Slatina, de la sediul Judecătoriei Târgoviște sau de la Curtea de Apel Târgu Mureș. Iar în 2024, până acum, au fost inaugurate deja două noi sedii de instanțe: Judecătoria Costești și Judecătoria Horezu.
M.S.

Citește și Echipa liberalilor argeșeni pentru alegerile parlamentare

Citește și Alina Gorghiu, prezentă la şcoala din cătunul Tufanu. „Zeci de copii din acest sat mergeau 7 kilometri până la cea mai apropiată şcoală”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită