Web Analytics
scris vineri, 06.09.2024

25 de artiști plastici au expus la Salonul Argeșean de Arte Vizuale

25 de artiști plastici au expus la Salonul Argeșean de Arte Vizuale

25 de artiști plastici își expun lucrările pe simezele Galeriei de Artă Naivă din cadrul Muzeului Județean Argeș, la prima ediție a Salonului Argeșean de Arte Vizuale. Lucrările vor fi prezentate și la Câmpulung și în Curtea de Argeș.

În cadrul sesiunii de proiecte, Salonul Argeșean de Arte Vizuale a obținut 45.000 lei finanțare de la Consiliul Județean Argeș.

„Consiliul Județean Argeș nu avea cum să nu răspundă afirmativ inițiativei domnului Preduț și a Uniunii Artiștilor Plastici, cu atât mai mult cu cât avem o colaborare deosebită. Cred că Salonul Argeșean de Arte Vizuale este un eveniment care poate crește și poate deveni o tradiție, mai ales că, de la anul, vom putea admira aceste opere de artă la Galeria de Artă, într-o clădire care este valoroasă în sine dar care cred eu că, acum, după redeschidere, vă va uimi atât pe dumneavoastră, cât și publicul care ne va călca pragul” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Citește și Va fi asfaltat unul dintre cele mai lungi drumuri județene din Argeș

„Ne bucurăm că Muzeul Județean Argeș, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, a reușit să găzduiască aceste lucrări importante. Îi mulțumesc domnului Daniel Preduţ pentru colaborarea foarte bună pe care o avem cu Uniunea Artiștilor Plastici din Pitești, dar și pentru inițiativa și efortul depus pentru acest eveniment. Sunt bucuros și pentru faptul că lucrările la Galeria de Artă se apropie de final și că urmează să oferim lucrărilor și artiștilor plastici un loc adecvat pentru de expunere, iar publicului un cadru deosebit. Vreau să menționez și faptul că, în urma acestui eveniment, colecției de artă plastică a Muzeului Județean se va îmbogăți cu lucrări de artă modernă donate de cei 25 de artiști. Le mulțumesc și colegilor din zona de cultură care ne sunt alături la acest vernisaj” – Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș.

„Ne dorim să promovăm și să susținem artiștii plastici argeșeni, și vizăm și o apropiere cu publicul iubitor de frumos. Tocmai de aceea, Salonul Argeșean de Arte Vizuale va fi prezent nu doar în Pitești, ci și la Câmpulung și Curtea de Argeș, astfel încât lucrările să poată fi văzute de cât mai multă lume. Vreau să mulțumesc Consiliului Județean și Muzeului Județean pentru parteneriatul deosebit pe care îl avem și artiștilor pentru că au acceptat să fie parte din acest proiect deosebit” –  Daniel Preduț, președinte Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Pitești.

Citește și 6 Septembrie 1940: Abdicarea regelui Carol al II-lea al României

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...