În ziua de 24 iulie 1917 a început Bătălia de la Mărășești (24 iulie/6 august – 6 august/19 august 1917) – Parte a Campaniei militare românești din 1917 din Primul Război Mondial. (Foto: Bătălia de la Mărășești (24 iulie/6 august – 6 august/19 august 1917) – Soldaţi români angajaţi în Bătălia de la Mărășești din 1917 – foto preluat de pe ro.wikipedia.org)
Citește și: István Szabó, regizorul maghiar premiat cu Oscar, printre invitații ediției aniversare TIFF
Bătălia de la Mărășești a însemnat o serie de acțiuni militare complexe desfășurate pe Frontul Român, în perioada 24 iulie/6 august – 6 august/19 august 1917 în zona Vrancea, în spațiul dintre râurile Siret și Putna și aliniamentul Muncelu – Mărășești.
Bătălia a avut ca rezultat eșecul ofensivei germane și stabilizarea frontului din zonă, până la sfârșitul conflagrației.
Confruntarea a opus Armata României și forțe aparținând Imperiului Rus – aflate în defensivă, trupelor germane – aflate în ofensivă, în timpul campaniei militare românești din 1917 din Primul Război Mondial. Obiectivul strategic al Puterilor Centrale era spargerea frontului și înaintarea pe valea Siretului spre Adjud pentru a se face joncțiunea cu trupele Armatei 1 austro-ungare aflate în ofensivă la Oituz și realizarea unui cap de pod la est de Siret.
Citește și: ”Scrisoarea lui Neacşu”, subiect de ”Slove Muscelene” la Biblioteca Universitară
Prin durată, proporții și intensitate a fost cea mai mare bătălie de pe frontul românesc pe durata Primului Război Mondial.
0 Comentarii