21 martie, Ziua Mondială a Asistenței Sociale

de | 20.03.2017 21:50 | Actualitate

asistenti
Pe 21 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Asistenței Sociale, un eveniment promovat de către Națiunile Unite și de către Federația Internațională a Asistenților Sociali (IFSW).   Oficial, această zi este celebrată în fiecare an în a treia zi de marți din luna martie. Tema Zilei Mondiale a Asistenței Sociale este stabilită pentru doi ani, iar pentru perioada 2017 – 2018 tema este “PROMOVAREA SUSTENABILITĂȚII DEZVOLTĂRII COMUNITĂȚII ȘI A MEDIULUI”.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în parteneriat cu Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România – Sucursala Argeş  şi Asociaţia Sfinţii Spiridon şi Irina, organizează marti, , începând cu ora 9:00, în Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Argeş, Seminarul „Promovarea sustenabilităţii dezvoltării comunităţii şi a mediului”.În cadrul acestui seminar, D.G.A.S.P.C. Argeș, împreună cu partenerii săi, doreşte să marcheze Ziua Mondială a Asistenţei Sociale  şi  Ziua Internaţională a Copiilor Străzii.
 
De asemenea, o altă componentă  a evenimentului este întâlnirea semestrială cu asistenţii sociali din cadrul tuturor primăriilor din judeţul Argeș, în conformitate cu prevederile HG nr. 691/19.08.2015 pentru aprobarea Procedurii de monitorizare a modului de creştere şi îngrijire a copilului cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi a serviciilor de care aceştia pot beneficia, precum şi pentru aprobarea Metodologiei de lucru privind colaborarea dintre direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului şi serviciile publice de asistenţă socială şi a modelului standard al documentelor elaborate de către acestea.

Evenimentul urmăreste să evidențieze rolul asistentului social în contextul socio-economic actual şi importanţa colaborării tuturor factorilor decizionali în crearea unei societăţi în care se manifestă grija pentru fiecare membru al ei, precum și progresele realizate în domeniul asistenţei sociale. La semninar au fost  invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice, reprezentanţi ai ONG-urilor, specialişti din domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului, din domeniul educaţiei şi sănătăţii, asistenţi sociali şi reprezentanţi ai primăriilor aflate pe raza administrativ teritorială a judeţului Argeş şi alţi specialişti.
 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii