Web Analytics

21 Decembrie 1935: S-a născut populara actriță română Stela Popescu

de | 21.12.2021 10:32 | Cultură, Actualitate

În ziua de 21 Decembrie 1935 s-a născut populara actriță română Stela Popescu. A văzut lumina zilei în Basarabia, într-o familie de învățători. Decedată 23 noiembrie 2017.

Citiți și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

Când avea 4 ani, trupele sovietice i-au deportat tatăl în Siberia, la Vladivostok, și vreme de 19 ani familia sa nu a știut nimic despre el. 

La patru ani după acest incident, a părăsit localitatea natală și s-a refugiat împreună cu mama sa la Brașov, în România.

După terminarea liceului, mama a sfătuit-o să dea admitere la Silvicultură, însă Stela Popescu visa la o carieră în teatru. În 1953, a dat admitere la Facultatea de Teatru și Film din București dar a fost respinsă. Asa a ajuns la Facultatea de Limba Rusă “Maxim Gorki”, unde a studiat aproape doi ani.

În tot acest timp a avut ocazia să joace pe scenă alături de actorii teatrului Ministerului de Interne. A dat din nou admitere la actorie și a intrat la clasa unei mari vedete a vremii, A. Pop Marțian. După absolvire a fost repartizată la Teatrul din Brașov.

Citește și: Neîncrederea se accentuează în economia românească. Boala care riscă să blocheze lanțurile comerciale în 2022

A fost căsătorită cu textierul Mihai Maximilian și a devenit cunoscută datorită apariției în filmele românești de succes și datorită  rolurilor interpretate pe scena teatrului de revistă alături de actorul Alexandru Arșinel.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii