Web Analytics
scris sâmbătă, 14.09.2024

19 localități din 8 județe, inclusiv din Argeș, afectate de ploi. Doi oameni au murit

19 localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Buzău, Galaţi, Hunedoara, Neamţ, Vâlcea şi Vrancea au fost afectate de ploile abundente. Judeţul Galaţi este cel mai afectat.

19 localități din 8 județe, inclusiv din Argeș, afectate de ploi. Doi oameni au murit

Inspectoratul General de Urgență transmite că a intervenit pentru „pentru evacuarea apei din 14 case, 25 curţi, 5 beciuri, 11 subsoluri de bloc, 5 străzi, 2 instituţii publice, 2 operatori economici. Totodată, echipajele au acţionat şi pentru degajarea a 29 de copaci doborâţi de vânt şi 1 stâlp căzut pe carosabil. În urma acestor evenimente, 8 autoturisme au fost avariate”. Două persoane au decedat în județul Galați în urma inundațiilor, iar zeci de familii sunt evacuate de către autorități, anunță Prefectura Galați.

Citește și: Încă o premieră pentru Elena Lasconi! Parchetul European anchetează „conduite infracţionale” la un proiect UE derulat la Primăria Câmpulung

”Sunt 60 de persoane evacuate, dar încă se lucrează pentru evacuarea și altor familii. Sunt în acțiune 7 bărci de intervenție și până la acest moment s-a confirmat decesul a două persoane, din localitățile Pechea și Drăgușeni, un bărbat și o femeie”, spune Teodora Diaconița, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați.

Premierul Marcel Ciolacu și-a anulat programul pe care îl avea în Botoșani și a anunțat că se va deplasa în județul Galați pentru a evalua situația cauzată de inundații. Premierul va discuta cu autoritățile locale despre măsurile urgente de intervenție și de sprijin pentru populația și comunitățile grav afectate de inundații, anunță Biroul de presă al Guvernului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...