Web Analytics

19 angajaţi de la Evidenţa Persoanelor îl acuză pe directorul Badea că a declanşat Jihadul după ce şi-a reluat funcţia

de | 1.11.2018 13:48 | Politica si Administratie

# “O dorință exacerbată de răzbunare”, susțin cei 19 angajați care semnează petiția, cu nume și prenume

Mai mulți angajați ai Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor Argeș – funcționari publici și personal contractual detașat – au semnat o petiție adresată Consiliului Județean Argeș în care îl acuză pe directorul Viorel Badea că, la doar câteva zile de la reluarea activității după câștigarea procesului cu instituția amintită, și-a băgat subordonații în ședință și a anunțat mutări temporare ale acestora în diverse compartimente sau servicii ale direcţiei. Semnatarii documentului spun că mutările n-au nicio legătură cu eficientizarea activității DGEP Argeș și consideră că ar fi vorba de o modalitare de răzbunare a directorului pe cei care n-au fost de partea sa la momentul suspendării sale din funcție, în 2017, răzbunare care ar urmări determinarea plecării acestora din Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor Argeș.
Iată ce se arată, printre altele, în documentul înaintat CJ Argeș:
„Cum poți aprecia că este în interesul instituției și pentru eficientizarea activității acesteia o măsură dispusă unilateral, la doar câteva zile de la reluarea activității, după o perioadă de mai bine de un an de întrerupere, fără a avea la bază o analiză riguroasă și referate de specialitate întocmite de șefii/ responsabilii compartimentelor de resort, măsură care constă, practic, în mutarea într-o altă structură a unor funcționari publici care au activat, s-au format și specializat într-un anumit domeniu? În concret, un funcționar public care și-a desfășurat activitatea de la numirea în funcția publică, pe linie de evidenţă a persoanelor ‘și care a îndeplinit cu succes funcția de conducere de şef Serviciu de Evidență a Persoanelor în ultimele 6 luni, în prezent fiind împuternicit/coordonator al serviciului, va fi mutat temporar la Compartimentul Relații Publice și Secretariat. În locul acestuia va fi mutat un funcționar care și-a desfășurat activitatea pe linie de control stare civilă. Tot astfel, funcționarul public din cadrul Compartimentului Relații Publice și Secretariat care și-a desfășurat activitatea ireproșabil în cadrul acestuia, din anul 2012, va fi mutat la Serviciul Stare Civilă (…). Și toate aceste măsuri (mutări temporare) vor duce, în opinia domnului Badea Viorel-Marian, la eficientizarea activității, sunt dispuse în interesul instituției publice și cu respectarea principiilor care guvernează exercitarea funcției publice?”.

„Incertitudine și instabilitate”

Semnatarii documentului amintesc CJ Argeș că practica mutării funcționarilor publici dintr-o structură organizatorică a instituției în alta a fost dispusă unilateral și în perioada 2006-2017 de directorul DGEP Argeș, ceea ce, spun petenții, ar fi dus la „menținerea unui climat tensionat în rândul salariaților, la inducerea unui sentiment de incertitudine și instabilitate, culminând cu plecarea unora dintre ei din instituție, lucru pe care probabil că și-l dorește și de data aceasta”.

Semnatarii consideră măsura „abuzivă, inoportună, neavenită”

Cei 19 salariați arată că organigrama, statul de funcții și ROF-ul direcției au fost adoptate prin hotărâre a Consiliului Județean Argeș la sfârșitul lunii iunie a acestui an și consideră că „orice modificare a acestora, dispusă unilateral de domnul Viorel Badea prin mutarea, chiar și temporară, a unor funcționari publici de pe un post pe altul este abuzivă, inoportună, neavenită și nu denotră decât o dorință exacerbată de răzbunare. Dacă consideră necesară modificarea actualei structuri organizatorice, domnul Badea Viorel-Marian poate propune acest lucru Consiliului Județean și, după obținerea tuturor avizelor prevăzute de lege și aprobarea HCJ, poate face modificările respective (…)”.

Se cere transferul la o altă instituție

Cei 19 semnatari ai petiției cer Consiliului Județean luarea măsurilor legale ce se impun şi transferarea lor la o altă instituţie din cadrul CJ Argeş.
„În acest sens, dacă apreciați oportună pentru ieșirea din această situație o astfel de soluție, vă solicităm prin prezenta și ne exprimăm totodată acordul expres și irevocabil pentru detașarea/ transferul tuturor semnatarilor prezentei în cadrul unei alte instituții publice subordonate Consiliului Județean Argeș, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, prezenta fiind însușită și asumată de fiecare dintre semnatari”, se arată în încheierea documentului.
Am încercat să obţinem şi din partea directorului Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor Argeș un punct de vedere, însă Viorel Badea nu a răspuns.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii