160 de locatari, deranjaţi de modul în care se construieşte un bloc pe Calea Craiovei

de | 23.02.2017 13:39 | Actualitate

18 bloc01# Locatarii se tem că fundația noului bloc va afecta rezistența blocului în care locuiesc
Proprietarii blocului 53, din Calea Craiovei, sunt nemulţumiţi de construcţia ce urmează a fi făcută în faţa apartamentelor acestora. Asociaţia de proprietari ai blocului 53 Craiovei, împreună cu cei 160 de locatari, ne-au trimis la redacţie o scrisoare semnată de toţi proprietarii blocului cu pricina, în care suntem rugaţi să îi sprijinim în cercetarea modului în care se construieşte noua clădire, aflată exact în faţa acestora la o distanţă de 17,16 metri.
„Construcţia acestui bloc se face prea aproape de stradă, cât şi de blocul 53, existând pericolul ca la un cutremur, blocul 53 să se prăbuşească datorită fundaţiei noului bloc”, se arată în scrisoarea trimisă către Jurnalul de Argeş.

Constructorii trec fără aprobare, cu materiale, prin parcarea blocului 53

În urma verificărilor efectuate, pe Calea Craiovei, nr. 97, lângă blocul 53, va fi construită o „clădire cu locuinţe colective şi spaţiu comercial, cu regim de înălţime 2D+P+5E”, fiind emisă de la Primăria Piteşti o autorizaţie de construire pe data de 24 octombrie 2016 pe numele lui Iulică Costea, o persoană ce are domiciliul în municipiul Slatina. Clădirea se ridică pe o suprafaţă de 696 mp, urmând a avea 34 de apartamente, o parcare la Demisol 1 şi alta la Demisol 2, precum şi parcări exterioare. Beneficiarul investiţiei este TDT DOPO Imobiliare. Toate bune şi frumoase, doar că noua clădire ce urmează a fi ridicată a provocat furia celor 160 de locatari ai blocului alăturat. Aceştia trăiesc cu teama că viitorul bloc va afecta rezistenţa blocului lor. De asemenea, proprietarii sunt nemulţumiţi că beneficiarul investiţiei trece cu materiale prin parcarea aferentă blocului lor, deşi nu ar avea aprobare să intre cu materiale în acea zonă, ci prin alt loc care ar urma să fie asfaltat. Dar locatarii blocului 53 ne atrag atenţia că în zona unde ar urma să fie asfaltată strada, care să facă accesul la terenul cu pricina, se află căminul de apă şi o conductă de gaze. Dar trăim în „ţara lui Dorel” şi aici orice lucru ce este imposibil, devine posibil.

Cristian Glogojeanu: „Blocul nou construit va ancora malul şi va face bine la clădirile din zonă”

Ce spun reprezentanţii Primăriei Piteşti despre sesizarea locatarilor blocului 53? Că totul este în regulă! „E dreptul lor să fie nemulţumiţi. Acolo există un certificat de urbanism. Din 1999 zona este studiată. Atunci s-a realizat un prim plan de urbanism. Acolo sunt proprietăţi private şi sunt propuse pentru a fi ocupate. În ceea ce priveşte zona cu pricina a mai fost o autorizaţie în 2008, dar nu s-a mai construit. Ca inginer pot să vă spun că blocul nou construit va ancora foarte bine malul şi va face foarte bine la clădirile din zonă. Autorizaţia a trecut prin Consiliul Local. A fost aprobată. Acolo nu e niciun fel de problemă”, a precizat Cristian Glogojeanu, şeful Serviciului Urbanism şi Autorizaţii de Construire de la Primăria Piteşti.
În ceea ce priveşte faptul că beneficiarul investiţiei face accesul la şantier prin parcarea blocului 53, Cristian Glogojanu a mai adăugat: „Mici probleme organizatorice sunt peste tot”.
Am încercat să stăm de vorbă şi cu reprezentanţi ai TDT DOPO Imobiliare cu privire la modul în care se face accesul la şantier, dar aceştia auzind despre ce este vorba nu au dorit să comenteze nimic pe acest subiect şi ne-au invitat afară din şantier. Cu toate acestea, după intervenţia noastră, proprietarii blocului 53 ne-au precizat că beneficiarii investiţiei au promis că nu mai trec prin parcarea lor.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii