Web Analytics
scris duminică, 15.09.2024

160 de ani de la înfiinţare. Curtea de Conturi a României găzduiește reuniuni internaționale

160 de ani de la înfiinţare. Curtea de Conturi a României găzduiește reuniuni internaționale

Curtea de Conturi a României aniversează 160 de ani de la înfiinţarea instituţiei şi găzduieşte, în perioada 16-20 septembrie 2024, o serie de întâlniri profesionale de anvergură. Sunt aşteptaţi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale din sfera auditului public.

„Miercuri, 18 septembrie 2024, la Ateneul Român, vom sărbători Aniversarea a 160 de ani de la înființarea Curții de Conturi a României. Cu acest prilej, alături de președinți/auditori generali ai unor instituții supreme de audit din întreaga lume, reprezentanți ai unor organisme internaționale de prestigiu, precum și înalți oficiali ai statului român, vom evoca istoria îndelungată a Curții de Conturi a României, vom analiza reformele care au marcat evoluția sa și vom discuta despre perspectivele viitoare ale instituției”, a transmis Curtea de Conturi pe pagina sa de Facebook.

Citește și Tribunalul Argeș: Ședință publică pentru desemnarea judecătorilor care vor face parte din Biroul Electoral de Circumscripție Argeş

De asemenea, în perioada 16-20 septembrie, Bucureștiul devine centrul comunității internaționale de audit public, întrucât Curtea de Conturi a României va fi gazda Reuniunii Comitetului Director de Cooperare a Donatorilor a Organizației Internaționale a Instituțiilor Supreme de Audit – INTOSAI (IDC) și a Comitetului de Consolidare a Capacităților – INTOSAI (CBC).

Tema reuniunii este “Construirea unor instituții eficiente, responsabile și transparente pentru binele public”. Evenimentul aniversar va fi transmis LIVE pe Facebook.

Foto: Facebook Curtea de Conturi a României

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...