Web Analytics
scris joi, 25.07.2024

15 din 16 echipe din Liga 1 de fotbal au o firmă de pariuri pe tricouri

Noul campionat 2024-2025 al Superligii, care a început recent, a stabilit un nou record al relației fotbalului românesc cu jocurile de noroc, scrie GOLAZO.ro. 15 din 16 cluburi au sponsor din rândul companiilor de pariuri, iar industria de gambling sponsorizează, de asemenea, și FRF, LPF, ligile și competițiile de fotbal. 

15 din 16 echipe din Liga 1 de fotbal au o firmă de pariuri pe tricouri

În România, sezonul 2024-2025 a adus o situație fără precedent. Niciodată, în prima ligă din România, nu au existat atâtea cluburi care să aibă un sponsor, principal sau secundar, din rândul industriei jocurilor de noroc și care să fie și expus pe echipamentul de joc.  În acest moment, dintre cele 16 echipe, singura formație care nu are nimic din zona bettingului e Sepsi Sf. Gheorghe.

Citește și: La 71 de ani de existență FC Argeș joacă pe Ghencea cu Steaua

15 din 16 echipe au firme de jocuri de noroc pe tricouri, dintre care 13 pe piept, ca sponsor principal.  Acum doi ani, 6 cluburi aveau sponsor principal o casă de pariuri în sezonul 2022-2023.

Echipele din Premier au decis, în aprilie 2023, ca de la startul sezonului 2026-2027, nici un club să nu mai aibă voie să imprime pe partea din față a tricourilor de joc numele sau logo-ul unor case de pariuri, cazinouri sau loterii.  Cluburile din Anglia au luat această măsură în mod voluntar, cu un vot în unanimitate, tocmai pentru a diminua din expunerea de care au parte în prezent firmele din industria jocurilor de noroc. Au existat, înainte de acel vot, consultări inclusiv cu cei din Departamentul de Cultură, Media și Sport, mai ales că guvernul Marii Britanii a anunțat că are în vedere legi mai restrictive în privința jocurilor de noroc.

Industria de betting va putea să fie prezentă pe echipamentul formaților din Premier League și dincolo de 2026, însă doar pe mânecile tricourilor sau chiar în alte zone, dar care să fie mult mai puțin vizibile decât fața tricourilor.

Citește și: Rapperul american Snoop Dogg va purta torţa olimpică

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...