Web Analytics

Fake news despre Spitalul Mioveni. A fost depusă plângere la poliție pentru a se afla responsabilul

de | 13.03.2021 13:18 | Actualitate

În cursul acestei dimineți, a început să circule pe Facebook o informație falsă (fake news) legată de Spitalul Mioveni și modul în care ar fi tratați pacienții internați la secția ATI COVID, transmite Primăria Mioveni, care consideră postarea ca un act denigrator la adresa personalului medical.


„Această informaţie falsă, cu conţinut fabricat în scop tendențios și prezentată distorsionat nu poate fi preluată şi transformată în ştire validă!
Efectele negative ale acestui tip de informații false se repercutează în primul rând asupra persoanelor care au rude sau cunoscuți internați în cadrul spitalului nostru, creând panică și îngrijorare! Totodată se urmărește și inocularea sentimentului de neîncredere în sistemul sanitar.
Vă rugăm instistent să nu dați crezare unor asemenea zvonuri alarmiste, dar, mai ales nu distribuiți asemenea informații înainte de a verifica sursa și de a analiza dovezile care stau la bază!
În acest sens conducerea unității medicale a făcut o plângere penală, urmând ca Poliția să identifice identitatea persoanei care a lansat în spațiul public această informație falsă.
Atenție! Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false, cunoscând caracterul fals al acestora se pedepsește cu închisoare conform articolului 404 din Codul Penal”, se arată pe pagina de Facebook a primarului Ion Georgescu.

Citește și Recidivă la blocul G1! Familie evacuată pentru că a aruncat gunoiul pe geam

Conducerea spitalului a depus o plângere la poliție pentru a găsi persoana responsabilă

„Ca urmare a apariției în spațiul virtual a unei postări denigratoare la adresa personalului medical din Compartimentul A. T. I al Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, vă informăm faptul că, postarea este făcută de o persoană ce a folosit un cont fals și este total neadevărată.
În acest sens, am depus o plângere la Poliția Orașului Mioveni pentru a găsi persoana responsabilă.
Aveți încredere în personalul medical și în condițiile optime în care sunt tratați pacienții infectați cu virusul COVID-19. Drept dovadă că se face tot posibilul pentru vindecarea bolnavilor sunt peste cei 1000 de pacienți externați de la începutul pandemiei până în prezent”, a transmis Conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii