Web Analytics

OPERAȚIE ÎN PREMIERĂ LA SPITALUL ORĂȘENESC MIOVENI

de | 10.03.2021 09:15 | Actualitate, Politica si Administratie

Încă o premieră înregistrată la Spitalul Orășenesc Mioveni, unde o echipă mixtă formată din dr. Leoveanu Mirel, medic specialist Chirurgie Generală și dr. Pahonțu Marius, medic specialist Obstetrică – Ginecologie, a efectuat prima extirpare laparoscopică a unei tumori rare – teratom ovarian stâng, de 21 cm, la o pacientă de 21 de ani, care a fost diagnosticată întâmplător.
Aceasta acuza dureri abdominale nespecifice, motiv pentru care s-a prezentat la Spitalul Mioveni, secția Obstetrică – Ginecologie. În urma consultului i s-a recomadat și un examen R.M.N, care a evidențiat tumora. Intervenția a durat 2 ore și jumătate, fiind dificilă din cauza faptului că tumora ocupa aproape în întregime cavitatea abdominală. Evoluția postoperatorie a fost favorabilă, pacienta s-a externat la 2 zile după operație.
Spitalul Orășenesc Mioveni devine din ce în ce mai mult o opțiune sustenabilă și o variantă la nivel județean sau regional pentru proceduri chirurgicale laparoscopice efectuate de către medicii din Secția de Chirurgie Generală.
CITEȘTE ȘI: Serviciul Român de Informații angajează ofițeri operativi și analiști

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii