Web Analytics

Procurorul Adina Florea – cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară pentru exercitarea profesiei cu rea-credință și gravă neglijență în anchetele ce o vizau pe fosta șefă a DNA

de | 8.03.2021 13:45 | Actualitate, Politica si Administratie

Procurorul Adina Florea de la Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție este cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară pentru exercitarea cu rea-credință a profesiei și gravă neglijență în dosarele în care i-a anchetat pe Laura Codruța Kovesi și Alfred Savu, scriu G4Media și Hotnews.ro care citează surse judiciare.

 

CITEȘTE ȘI: Un copil de 4 ani a murit înecat cu mâncare

 

Inspecția Judiciară a fost sesizată la începutul anului de secția de procurori a CSM cu privire la conduita procurorului Adina Florea în dosarele Kovesi și Savu.

Procurorii CSM au cerut IJ, braț armat al fostei puteri PSD care a înființat și SIIJ, să facă verificări cu privire la săvârşirea de către Adina Florea a unei abateri disciplinare constând în exercitarea funcţiei cu rea credinţă sau gravă neglijenţă, în legătură cu modul în care a dispus în anul 2019 măsura controlului judiciar faţă de Laura Codruța Kovesi.

 

CITEȘTE ȘI: E condamnat definitiv de un an, dar este în continuare director în TVR și membru în CA la Radioul Public

 

Laura Codruța Kovesi a fost demisă în timpul guvernării PSD de ministrul Justiției Tudorel Toader din funcția de șefă a DNA, iar ancheta împotriva sa a fost demarată de SIIJ în perioada în care se afla în plină procedură de concurs pentru postul de șefă a Parchetului European.

„În şedinţa din data de 12 ianuarie 2021, Secţia pentru procurori, în unanimitate, în urma suplimentării ordinii de zi, a dispus în temeiul art. 45 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării de verificări conform competenţelor legale, cu privire la posibila săvârşire de către doamna procuror Adina Florea din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, a abaterii disciplinare prevăzută de dispoziţiile art. 99 alin. 1 lit. t din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, constând în exercitarea funcţiei cu rea credinţă sau gravă neglijenţă, în ceea ce priveşte respectarea dispoziţiilor de drept material şi procesual în procedura luării măsurii preventive a controlului judiciar faţă de procurorii Laura Codruţa Kovesi şi Alfred Savu”, se arată într-un comunicat al CSM.

 

FOTO: Digi 24

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

2 Comentarii

  1. ” Procurorul Adina Florea – cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară pentru exercitarea profesiei cu rea-credință și gravă neglijență în anchetele ce o vizau pe fosta șefă a DNA ” .
    Sa hii … tu al dreak ?
    „Laura Codruța Kovesi a fost demisă în timpul guvernării PSD de ministrul Justiției Tudorel Toader” / h’a dreak javra… bubosu’ !

  2. Imi sună a răzbunare cu efect întârziat.
    Se pare că această procurare a fost singura persoană care a avut curaj să se lupte cu individa urmărită în speță. Lucru ăsta este mare și apreciez pe deplin poziția luată în dosar.
    Laura Codruța se stie clar că în străinătate este deja văzută prost, este boicotată in sensul că încă nu are activitate ptr că nu este ,,recunoscută,, încă la șefie și a avut tupeul să se laude că odată intrată ,, în pâine ,, o să staie in carne vie.
    Astfel de afirmație nimeni nu o poate face atât timp cât se pornește de la prezumția de nevinovăție și mai ales că individa stie asta.
    Acolo unde este ea, nu are sens să ne gândim cam cum va lupta ea cu armatele de avocați celebri ai Europei și cam ce o să facă faptic ?
    Este eșuată din punctul meu de vedere profesional încă din România, țară pe care a distrus o mai mult decât să o fi ajutat.