Web Analytics

12 ani și 4 luni de închisoare pentru fostul ofițer DIPI care și-a bătut soția, a incendiat apartamentul și a împușcat trei persoane

de | 20.12.2017 14:30 | Actualitate

online alin marin marian dipiPe 10 noiembrie 2016, un ofiţer DIPI din Piteşti îşi bătea soţia, îşi incendia apartamentul şi împuşca trei persoane. Alin Marin Marian (37 de ani) se află în arest preventiv de atunci. După mai bine de un an, magistrații Tribunalului Argeș au dat pe 19 decembrie sentința în acest dosar care a făcut ocolul țării. Alin Marin Marian a primit o pedeapsă grea, de 12 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru nu mai puțin de patru infracțiuni: tentativă de omor calificat, uz de armă fără drept, distrugere și violențe săvârșite asupra unui membru de familie.
După cum reiese din declaraţiile părţilor implicate, pe 10 noiembrie 2016 Alin Marin Marian a terminat serviciul, în jurul 17.30, apoi a fost cu mai câţiva colegi la un restaurant din centrul Piteştiului, unde a băut mai multe beri. A ajuns după ora 19.00 în apartamentul unde locuia cu chirie împreună cu soţia sa şi cu cei doi copii pe care aceasta îi are dintr-o altă căsătorie. Conform procurorilor, „Alin Marin Marian, în urma unei discuţii contradictorii cu soţia sa, cu privire la o sumă de bani, a lovit-o cu palma în zona feţei, aceasta a căzut, în cădere lovindu-se cu capul de o canapea. 

Rechizitoriul procurorilor arată punctual cum au fost rănite cele trei persoane în seara zilei de 10 noiembrie 2016: „Un glonţ a ajuns în plinta palierului de la etajul doi, unde se aflau poliţiştii, angajaţii ISU şi socrul lui Alin Marin Marian, şi a ricoşat în piciorul unei vecine. Alt glonţ a trecut prin uniforma agentului de poliţie Daniel Văcăroiu, în zona antebraţului, atingându-i uşor antebraţul, după care l-a atins pe ofiţerul de poliţie Adrian Dumitraşcu în zona capului. Acesta din urmă a avut nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale. Alin Marin Marian avea permis port-armă din 2008 şi avea obligaţia să respecte dispoziţiile legale privind folosirea acesteia, lucru pe care nu l-a făcut“.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii