Web Analytics

Argeș: 119 sancţiuni aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală

de | 24.02.2021 17:39 | Actualitate

 

Peste 1500 de persoane, 120 de societăți comerciale şi aproape 330 de autovehicule au fost verificate în ultimele 24 de ore. Activităţile desfăşurate de poliţişti, împreună cu celelalte forţe cu care se acţionează în sistem integrat, se menţin la aceeaşi intensitate.

Polițiștii argeșeni recomandă tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00.

În ultimele 24 de ore, un număr de 208 poliţişti și 42 de polițiști locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 28 de acţiuni punctuale (dintre care 25 organizate independent de către poliţişti, două organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

 

Citește și Tudor Pendiuc s-a ales cu suspendarea permisului pe 30 de zile după ce a acroșat un pieton

 

În cadrul activităților au fost verificate 1.526 de persoane, precum și 329 de autovehicule, dintre care 124 mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 157 de locaţii şi 124 de societăți comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 157 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.250 de lei, după cum urmează:

-119 sancţiuni, în valoare de 18.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-36 de sancţiuni, în valoare de 7.750 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);

-două sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate unor persoane identificate că nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole