Web Analytics

Preluarea Electroargeș SA, blocată la iniţiativa unui fost membru al Consiliului de Administraţie al SAI Muntenia Invest

de | 22.02.2021 12:51 | Actualitate, Economie

Preluarea Electroargeş SA de către acţionarul majoritar care a făcut şi o ofertă publică de preluare obligatorie conform legii 297/2004 modificată prin legea 24/2017 a fost blocată de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF), potrivit bursa.ro. Mai precis, în urma demersurilor avocatului Daniel Stoicescu, care acţionează în numele unui acţionar minoritar – Amattis SA (companie controlată de Ala Procopenco), ASF a emis decizia 1329/2020 prin care a respins oferta publică de preluare obligatorie a companiei Electroargeş SA de către firma Cardinal Main SRL reprezentată legal de administratorul Silviu-Bogdan Dumitrache. ASF a considerat că nu sunt îndeplinite de emitent condiţiile legale pentru această ofertă, atât din punct de vedere financiar, cât şi al litigiului existent în care este implicată Cardinal Main SRL cu privire la achiziţionarea a 16 milioane de acţiuni Electroargeş SA.

 

CITEȘTE ȘI: Mall la Câmpulung

 

Autorul sesizării către ASF în urma căreia oferta publică de preluare obligatorie a fost oprită, avocatul Daniel Stoicescu, a fost până în anul 2018, membru al Consiliului de Administraţie al SAI Muntenia Invest – societate care este controlată de SIF Banat-Crişana aflată în parohia familiei Drăgoi. Stoicescu ar fi exercitat mandatul în cadrul SAI Muntenia Invest – societate interesată direct pe piaţa valorilor mobiliare din zona respectivă, inclusiv din judeţul Argeş, unde se află compania Electroargeş SA, în perioada în care a reprezentat atât interesele companiei Constantin Relative Investments SRL – controlată de preşedintele Consiliului de Administraţie al Electroargeş SA, cât şi ale firmelor controlate de Ala Procopenco.

Mai mult, reprezentantul Cardinal Main SRL susţine că avocatul Daniel Stoicescu s-a folosit în argumentaţia sa de informaţiile pe care le-a obţinut în activitatea de fost analist financiar în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Conform celor afirmate de Silviu-Bogdan Dumitrache, Daniel Stoicescu a sesizat ASF că există anumite litigii în cadrul grupului majoritar de acţionari, în care, pe lângă Cardinal Main SRL, se află şi compania Constantin Relative Investments SRL reprezentată de Constantin Ştefan. Referitor la ultima firmă, Daniel Stoicescu a încheiat în ianuarie 2016, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bucureşti un contract de reprezentare, pe care l-ar fi încălcat în momentul în care a devenit, începând din februarie şi martie 2016 reprezentant al Alei Procopenco, persoană fizică ce deţine mai multe companii cu care Constantin Relative Investments SRL se afla în litigii civile.

Antoniu Neguț

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii