Web Analytics

Doi înalți ierarhi din Biserica Ortodoxă – Calinic Argeșeanul și Teodosie Tomitanul – se contrazic pe tema botezului

de | 21.02.2021 00:00 | Cultură, Actualitate, Dezvăluiri

Doi înalți ierarhi din Biserica Ortodoxă se contrazic pe tema botezului, după moartea bebelușului din Suceava, iar la viitoarea ședință a Sfântului Sinod – organul suprem al BOR – va fi discutată posibila schimbare a ritualului.

Citește și: Calinic l-a primit în casă, Teodosie s-a urcat pe masă

Startul dezbaterii în sânul bisericii, care a urmat-o pe cea din societate, a fost dat de Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului, care în 5 februarie a trimis o circulară preoţilor din judeţ în care le cere să se evite total scufundarea cu capul în apă a bebelușilor.

Calinic, care s-a remarcat și prin recomandarea fermă ca toți credincioșii să se vaccineze, a ieșit și public și a vorbit într-un interviu pentru Adevărul despre posibilitatea ca botezul să fie oficiat fără scufundarea totală în apă a bebelușilor.

Citește și: Interviu incendiar. Calinic are puterea să glumească pe seama Covidului: „Cum să nu scap, când eu însumi sunt un virus?!”

Apelul lui Calinic la reconciliere cu cererile unei părți a publicului au fost respinse categoric de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, cunoscut pentru opiniile radicale și pentru desele încălcări ale regulilor privitoare la purtarea măștii și la distanțarea fizică. Teodosie a refuzat orice modificare a ritualului botezului, spunând într-un interviu pentru Radio Dobrogea că ”nu ne intimidăm”.

Arhiepiscopul Calinic a anunțat într-un comunicat oficial de presă că la ședința viitoare a Sfântului Sinod va fi discutată problema botezului.

Citește articolul pe Presshub.ro, platforma jurnaliștilor în serviciu public

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „Teodosie Tomitanul” este fix … teodosie micimanul . Dixit !!!