Polițist de la IPJ Argeș – cercetat de Anticorupție pentru fals intelectual

de | 19.02.2021 13:38 | Actualitate, Home

La data de 18.02.2021, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare trei mandate de aducere, într-o cauză penală ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, instigare la infracțiunea de fals intelectual și complicitate la infracțiunea de fals intelectual, față de un agent de poliție din cadrul I.P.J. Argeș – Biroul Rutier Pitești și alte două persoane fără calitate specială.

Toți trei au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești în vederea continuării cercetărilor.

În fapt, la data de 20.09.2020, agentul de poliție fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu a oprit în trafic un autoturism ce se deplasa cu o viteză mai mare cu 50 km/h peste limita legală admisă pe sectorul de drum.

CITEȘTE ȘI: Ordonanţa austerităţii a fost aprobată

Pentru a nu-i întocmi proces verbal de contravenție și a nu aplica măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, agentul de poliție i-a sugerat conducătorului auto să găsească o altă persoană pe numele căreia acesta să întocmească actele de constatare. 

Astfel, suspectul a determinat o a treia persoană să comunice agentului de poliție datele sale de identificare iar, ulterior, acesta a întocmit în fals pe numele persoanei indicate procesul-verbal de constatare a contravenției, aplicându-i inclusiv măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce.

Facem precizarea că începerea/continuarea urmăririi penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: arges,dga,politist

Ultimele articole

Hologramă cu operele lui Brâncuşi la Teatrul „Davila”
Hologramă cu operele lui Brâncuşi la Teatrul „Davila”

Duminică, 28 noiembrie, la Teatrul „Alexandru Davila” au avut loc mai multe evenimente. A fost deschiderea Festivalului Internațional al Teatrului de Studio InterFest 2021, ediția a XXV-a, premiera spectacolului „Brâncuși, mon amour” (în care managerul teatrului,...

Un mariaj de coşmar, cu mult sânge şi muştar
Un mariaj de coşmar, cu mult sânge şi muştar

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe certificatul de stare civilă emis de Statul Paralel, că mariajul la guvernare dintre PNL și PSD dă semne de schizofrenie. Sunt zone în țară unde liberalii vor în continuare în pat cu USR, de teamă că, odată rămași fără cârjă, se...