Web Analytics

Argeș: 21 de elevi, trei profesori și o secretară depistați pozitiv cu Covid-19

de | 16.02.2021 13:34 | Actualitate

 

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș a anunțat astăzi într-o conferință de presă că în județ există un număr de 19 unități de învățământ în care există cazuri de Covid-19, la doar o săptămână de la începerea celui de al II-lea semestru. Mai exact, sunt 21 de elevi pozitivi, trei profesori și o secretară.

”În general există câte un caz pe școală. Fac excepții Școala Traian, unde sunt 3 cazuri și Colegiul Armand Călinescu, unde sunt două. Sunt multe cazuri de elevi pozitivați înainte de a începe școala. Din 29 de teste efectuate celor cu care s-a intrat în contact, doar unul a fost pozitiv. Deci cei pozitivi s-au infectat înainte de începerea școlii.

 

Citește și Depistat în incinta unei săli de jocuri din Pitești, deși avea instituită măsura carantinării la domiciliu

 

Copiii se infectează în afara școlii, în familie, la petreceri sau la munte, adică la evenimente private sau la pensiuni. Ei sunt lăsați de părinți să meargă la diferite petreceri… Vom închide școlile din cauza acestor evenimente private care sunt sursă de infectare. Acest lucru anulează toate eforturile noastre depuse pentru ca elevii să meargă la școală”, a spus Emanuel Soare.

Prefectul a mai declarat că așteaptă o creștere a ratei de infectare printre elevi, ceea ce va duce la reintrarea în învățământul online. Cele mai multe cazuri sunt în Pitești, dar și în în Bascov și Călinești.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii