Web Analytics

Argeș: 167 amenzi pentru nerespectarea normelor de combatere a răspândirii coronavirusului

de | 12.02.2021 18:46 | Actualitate

 

Peste 300 de autovehicule, peste 170 de locaţii şi peste 1.500 de persoane au fost verificate de poliţişti în ultimele 24 de ore, în cadrul activităţilor de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu coronavirus.

În ultimele 24 de ore, un număr de 210 poliţişti și 43 de polițiști locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 29 de acţiuni punctuale (dintre care 26 organizate independent de către poliţişti, două organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

În cadrul activităților au fost verificate 1.584 de persoane, precum și 329 autovehicule, dintre care 121 de mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 173 de locaţii şi 60 de societăți comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celorlalte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

 

Citește și Transport ilegal de lemne la Stoenești

 

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 167 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.000 de lei, după cum urmează:

-137 de sancţiuni, în valoare de 17.800 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-29 de sancţiuni, în valoare de 5.200 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);

-o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată unei persoane identificate că nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată.

De asemenea, în ziua de 11 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Oraşului Ştefăneşti, care efectuau verificarea persoanelor pentru care este instituită măsura izolării sau carantinării, au constatat că un bărbat de 28 de ani, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, de pe raza aceleiaşi localități, ca urmare a revenirii dintr-o țară pentru care este instituită o astfel de măsură.

În urma celor constatate, cel în cauză a fost sancţionat cu 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia constatată a fost comunicată către D.S.P. Argeş.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii