Web Analytics

Transport ilegal de lemne la Stoenești

de | 12.02.2021 14:55 | Actualitate

 

În ziua de 11 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat doi conducători auto, care transportau material lemnos pe drumurile publice, fără documente legale de proveniență și transport.

Astfel, polițiștii au depistat un bărbat de 31 de ani, din Valea Mare Pravăț, care conducea o autoutilitară pe DN 72A, pe raza localității Stoenești, având încărcat material lemnos.

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat de 76 de ani, din comuna Malu cu Flori, județul Dâmbovița, care conducea un tractor cu remorcă pe DN 72A, pe raza localității Stoenești, având încărcat material lemnos.

În ambele situații, conducătorii auto nu au putut prezenta documente legale de proveniență și însoțire a transportului. Cantitățile de material lemnos au fost evaluate de un specialist silvic, stabilindu-se că autoutilitara era încărcată cu 1,3 mc material lemnos. Pentru celălalt autovehicul s-a stabilit că transporta 2,3 mc material lemnos, de esență rășinoase.

 

Citește și Prefectura Argeș: Află procedura pentru preschimbarea permisului de conducere emis de Marea Britanie

 

În ambele situații, conducătorii auto au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

Totodată, în ziua de 11 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 28 de ani, din Dragoslavele, care conducea o autoutilitară pe DN 72A, cu care transporta material lemnos fără documente legale de proveniență și transport.

Cantitatea de material lemnos a fost evaluată de un specialist silvic la 1,7 mc, de esenţă răşinoase. Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Pe la Uda cand cerceteaza cineva,ca e dezastru !