Web Analytics

Terapia intensivă a celui mai mare spital din vestul țării, fără autorizație de securitate la incendiu

de | 3.02.2021 22:12 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Potrivit raportului IGSU din decembrie 2020, secția ATI a Spitalului Județean din Timișoara funcționează în prezent fără autorizație de securitate la incendiu. Managerul unității vine cu precizări suplimentare. Potrivit lui Raul Pătrașcu, este vorba doar de secția ATI care este în extindere.

Citește și: Raportul de control la spitalul „Matei Balș” avertiza, încă din 2020: lipsă proceduri la lucrul cu oxigen, risc de incendiu

„Autorizația se dă atunci când faci o renovare și o extindere. Având în vedere că noi suntem în curs de extindere, evident că nu avem autorizație de securitate la incendiu pe partea aceea. Vom primi autorizație când va fi gata extinderea.”, a spus Raul Pătrașcu.

Pe de altă parte, Spitalul Județean și Consiliul Județean Timiș lucrează la un proiect prin care să atragă 20 de milioane de euro pe care să îi investească în reparația capitală a clădirii în care funcționează cel mai mare spital din vestul țării.

Citește și: Bombă! S-a clasat dosarul „Consultanţa 2”, în care erau cercetaţi 20 de primari şi foşti primari din Argeş

„Am văzut cu toții ce se poate întâmpla când faci pe bucăți anumite elemente de infrastructură ce țin de sănătate. Dacă inițial era vorba doar de realizarea de rețele interioare noi, ținând faptul că după Colectiv s-au modificat criteriile de autorizare ISU, iar în prezent acea investiție în izolarea clădirii nu mai respectă normele, trebuie realizate investiții majore inclusiv pe partea de izolare termică a clădirii.”, a argumentat președintele CJ Timiș, Alin Nica, intenția administrației județene de a atrage bani prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru reparațiile capitale de la Spitalul Județean din Timișoara.

Citește mai departe pe expressdebanat.ro, parte a rețelei de știri naționale Presshub

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii