1154 saloane de înfrumuseţare trebuie să se reautorizeze într-o lună

de | 30.01.2020 13:16 | Economie

Schimbări majore în cazul saloanelor de înfrumusețare din Argeș și din țară. Toate, inclusiv cele de coafură, au nevoie de o reautorizare de la autoritatea locală de sănătate publică, mai precis Direcția de Sănătate Publică. Acestea pot să funcționeze, de-acum, numai dacă sunt verificate sanitar în avans și trebuie să achite o sumă de bani, după cum prevede un ordin al Ministerului Sănătății care a intrat în vigoare de marți, 14 ianuarie a.c. Potrivit datelor furnizate de conducerea Registrului Comerțului Argeș, contactată de Jurnalul de Argeș, în județ sunt 1154 de saloane care au autorizație la sediu sau punct de lucru și 588 în Pitești care au autorizat unul sau mai multe puncte de lucru cu activitățile de înfrumusețare. Acestea pot fi firme din altă localitate a județului, dar cu punct de lucru în Pitești.
Saloanele de înfrumusețare din Argeș au la dispoziție 30 de zile pentru a cere reautorizarea, adică certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică de către DSP Argeș. Termenul final este 13 februarie 2020.
Certificarea se face la cererea titularului activității. Iată documentația necesară: cerere și documentele aferente specifice domeniului activității; memoriul tehnic în care este descris modul de îndeplinire a cerințelor prevăzute de reglementările legale specifice domeniului de activitate și dovada achitării tarifului de certficare, în cuantum de 200 lei. Acest dosar de autorizare se depune la DSP. Soluționarea se face în maximum 20 de zile lucrătoare de la înregistrarea solicitărilor.
În trecut, saloanele de înfrumusețare erau autorizate sanitar în baza unei declarații pe propria răspundere și verificate ulterior. De asemenea, nu se plătea vreun tarif.

Acest articol este despre: directia de sanatate publica arges

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Joi va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local Pitești
Joi va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local Pitești

Joi, 27 ianuarie, de la ora 15:00, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Pitești. Proiectele de pe Ordinea de zi sunt următoarele: 1.Proiect de hotărâre inițiat de primar pentru modificarea HCL nr.270/27.08.2020 privind aprobarea...