Web Analytics
scris vineri, 11.10.2024

11 Octombrie 2011: A decedat Ion Diaconescu, om politic român

În ziua de 11 Octombrie 2011 a decedat omul politic român Ion Diaconescu (n.25 august, Boțesti, jud. Arges)  activist anticomunist român; fost membru al Partidul Național Țărănesc, începând cu anul 1936 până la desființarea partidului de catre autoritățile comuniste, în 1947.

11 Octombrie 2011: A decedat Ion Diaconescu, om politic român

Condamnat la 15 ani de închisoare, a fost încarcerat  in mai multe inchisori si lagare comuniste, iar după ispășirea pedepsei a fost deportat în Bărăgan.

Revenit în București, a activat la întrunirile clandestine ale țărăniștilor.

Citește și: Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (16). Adrian Miuţescu: „Toţi cei care l-au protejat şi îl protejează încă pe acest om (pe Chiriloiu – n.r.) au şters acele urme, au avut grijă ca aceste demersuri ale lui Pahonţu să nu aibă niciun efect, să fie trase pe dreapta, sau nepuse în lumină”

După anul 1989  a fost în conducerea Partidului Național Țărănesc – Creștin Democrat,  fiind ales ca deputat în Parlament în trei legislaturi consecutive, iar în legislatura 1996–2000 a îndeplinit funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Ca parlamentar, a acționat pentru înlăturarea consecințelor regimului comunist. 

Sursa: Wikipedia

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...