Web Analytics

1 August: Ziua Națională Salvamont. Serviciul argeșean va avea un stand de prezentare în Piața Vasile Milea

de | 29.07.2022 17:21 | Actualitate, Home

Ziua Națională Salvamont se celebrează pe 1 August, semnificând prima zi din cea mai solicitantă lună a anului, zi în care încercăm să conștientizăm publicul asupra riscurilor generate de neinformare, lipsa echipamentului sau asumarea de obiective care depășesc propriile limite fizice, tehnice și psihice.

Cu această ocazie, Salvamont Argeș va avea un stand de prezentare a activității Salvamont, pe data de 1 august între orele 9:00-13:00, în Piața Vasile Milea, în fața magazinului Mobilux.

La stand va putea fi văzută tehnica mecanizată (autospecială, ATV și rulotă transport câini serviciu) și se vor putea adresa întrebări salvamontiștilor prezenți.

Citește și Evenimentele Centrului Cultural Pitești în perioada 1-5 august 2022

Salvamont Argeș are o zonă de responsabilitate de peste 2200 kmp, cea mai înalta și izolată din țară, care include vârfuri peste 2500 de metri, inclusiv vf. Moldoveanu. Intervenim cu peste 40 de salvatori montani angajați și voluntari, cu o flotă compusă din cinci autoturisme de teren, patru ATV, două UTV și un snowmobil. Fiind printre primele servicii Salvamont din țară care au folosit drone, Salvamont Argeș este în acest moment dotat cu echipament performant și compatibil necesar acestui tip de acțiune.

Urmare experienței de lucru din teren și a cooperării cu Departamentul Savoia, salvatorii argeșeni au inițiat procesul de pregătire pentru formarea câinilor Salvamont, în urma acestei activități, în țară existând în acest moment nu mai puțin de 25 de unități canine pentru intervenția la avalanșă, care împreună cu sistemele Recco sunt mijloacele cu care se intervine la dezastrele provocate iarnă, de avalanșe.

În urma cooperării cu Departamentul pentru Situații de Urgență, a crescut numărul situațiilor pe care le rezolvăm cu elicopterele SMURD, atunci când condițiile meteo o permit, în acest sens având deja mai mulți salvatori montani care sunt instruiți în acest tip de acțiune.

Salvamont Argeș

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *