Veteranii au fost premiaţi la Cercul Militar Piteşti

0 58

Diplome și insigne pentru veteranii de război din Argeș. Consiliul Director al Filialei Județene Argeș-ANVR (Asociația Națională a Veteranilor de Război) a acordat, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri din 1918, Insigna de onoare a Asociației Naționale a Veteranilor de Război, precum și diplome aniversare structurilor asociative cu care colaborează și unor veterani de război. Evenimentul s-a desfășurat miercuri, 28 noiembrie, la Cercul Militar Pitești și a fost moderat de col.(r.) Ţânţarcu Alexandru. Printre veteranii premiați se numără și generalul de brigadă în retragere Constantin Năstase, în vârstă de 103 ani.

Sala a fost arhiplină. Nu a lipsit Corul Veteranilor „Mihai Viteazul” din Pitești, care a interpretat cântece patriotice. Corul are 43 de ani de activitate. Prefectul Emilian Dragnea a fost prezent la această manifestare. „Eu, la fel ca dumneavoastră, am învățat istoria la zi. (…) Trebuie să ne bucurăm că suntem contemporani cu sărbătoarea Centenarului Marii Uniri. Nu există comună argeșeană care să nu aibă zeci, sute de jertfe atât în Războiul de Independență, cât și în Primul și al Doilea Război Mondial. Nu există familie din județul Argeș care să nu aibă pe cineva care s-a jertfit în marile bătălii pentru libertatea și întregirea neamului românesc”, a declarat prefectul Emilian Dragnea.
Tot în cadrul acestui eveniment, „Cartea de Aur a Eroilor din Argeș și Muscel” a fost prezentată și, de asemenea, s-a ascultat „Iubire Centenară, Imnul Marii Uniri”, realizat de Fundația „Niște Țărani”, în cadrul programului „100 de ani de la Marea Unire”. Cercul Militar Pitești reprezintă o instituţie de cultură destinată desfăşurării activităţilor în cinstea veteranilor de război, cadrelor militare şi familiilor acestora.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata