Unul dintre pacienţii decedaţi săptămâna aceasta la Spitalul Judeţean avea, într-adevăr, gripă

0 1.344

 

Bărbatul în vârstă de 40 de ani din Mărăcineni, cu suspiciune de gripă, care a murit luni, 21 ianuarie, în Secția ATI a Spitalului Judeţean Argeş, avea şi gripă, pe lângă problemele medicale cronice de care suferea.

Rezultatele analizelor de laborator confirmă boala în cazul pacientul care suferea şi de mielodisplazie.

„D.S.P. Argeș a revenit cu o informare cu privire la importanța vaccinării antigripale ca principal mijloc de prevenție a îmbolnăvirii și la respectarea regulilor de igienă personală ca măsură de bază în prevenirea răspândirii infecțiilor respiratorii.

Precizăm că Direcția de Sănătate Publică în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean supraveghează situația îmbolnăvirilor prin infecții respitarorii acute și gripă în unitățile de învățământ din județ în vederea instituirii măsurilor de prevenire:
– Realizarea triajului zilnic în colectivitățile școlare;
– În cazul în care la niveul unității școlare se înregistreazî focare de infecții respiratorii acute/gripă cu minim 3 cazuri/ clasă, respectiv o rată de absenteism de pesre 20% din efectivul unității de învățământ din această cauză timp de 3 zile consecutive, se pot lua măsuri de suspendare temporară a cursurilor școlare în clasă, respectiv școala pentru o perioadă nu mai mare de 5 zile lucrătoare.
Suspendarea activității se va face în funcție de contextul epidemiologic, etapizat, evitându-se întreruperea activității în intreaga unitate scolară”, transmite DSP Argeș..

La Spitalul Judeaţean Argeş, Secția ATI, se mai află internat un bolnav suspect de gripă și un altul în cazul căruia diagnosticul a fost confirmat.

Foto arhivă

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata